Sant Joan les Fonts és una de les seus del postgrau d’Il·lustració Científica de la UdG

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sant Joan les Fonts és una de les seus del postgrau d’Il·lustració Científica de la UdG

Sant Joan les Fonts ha celebrat una sessió de treball de camp del Postgrau d’Il·lustració Cíentifica en Ciències Naturals que imparteix la Fundació per a la Innovació i la Formació de la Universitat de Girona. Aquest treball de camp s’ha realitzat a la zona del Boscarró i el Molí Fondo, punt de Sant Joan les Fonts on es pot plasmar la geologia fauna, els elements botànics i l’arquitectura humana d’una manera excepcional.

Aquesta jornada de treball és la primera mostra de l’establiment d’un marc de col·laboració entre el Postgrau i Sant Joan les Fonts, que va més enllà de la jornada de treball i converteix el municipi en una de les seves seus formatives. De fet, la presentació del postgrau de la UdG s’havia de fer a Sant Joan les Fonts, fet que no es va poder realitzar a causa de la situació pel Coronavirus.

PostgrauIlustracio

El que sí que tira endavant és que Sant Joan les Fonts sigui una de les seus del Postgrau. Per aquest motiu, acull un estudiant del postgrau que hi farà les seves pràctiques. El principal motiu de l’acord és que, a la línia d’nformació turística de Sant Joan les Fonts, el dibuix o la pintura a plain air hi juga un paper important. Les pràctiques es faran a l’Àrea de Cultura, Turisme i Promoció amb la tècnica municipal, Anna Escarpenter.

Ja fa anys que Sant Joan les Fonts ofereix la Ruta Ronda Croquis. Ronda Croquis és una ruta artística, a l’aire lliure i apte per tots els públics que passeja pel Parc de les Olors del municipi alhora que descobreix el seu patrimoni natural i cultural. Cada espai té la seva pròpia personalitat paisatgística i el seu propi jardí, així com ofereix diferents tècniques artístiques que el visitant pot desenvolupar.

PostgrauIlustracio2

Ronda Croquis és una estratègia turística innovadora, ja que atrau un turisme interessat per les tècniques pictòriques, amb la particularitat que no és un fet puntual tipus una fira o un concurs de dibuix o de pintura.

Les pràctiques consistiran doncs en participar a la difusió turística del municipi il·lustrant la diversitat de paisatges que aquest ofereix de diferents maneres. L’alumne haurà de dissenyar també els continguts per a un nou cartell de la ruta Ronda Croquis.

A més, s’exploraran maneres de millorar la comunicació turística a partir de la il·lustració científica, les quals els punts de vista dels paisatges a il·lustrar i les tècniques seran escollides conjuntament per l’alumne i l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

Comparteix-ho amb els teus amics: