Sant Joan les Fonts ha realitzat uns tallers participatius de sensibilització contra la violència de gènere

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest passat dissabte 30 de març l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va dur a terme uns tallers participatius de sensibilització contra la violència de gènere al Centre Sociocultural.

A la sessió matinal, destinada als joves, es va dur a terme un debat entorn del documental Ferides. Es van treballar temes com l’assetjament a les aules dels instituts per part de companys i companyes, el món de la parella i la repressió que aquesta pot exercir cap a l’altra membre de la mateixa o fins i tot l’anul·lament de la personalitat per part de parella o amistats, entre d’altres.

Al taller de la tarda, adreçat al públic adult, es va treballar a partir de la projecció de dos documentals, Ferides i Buits, amb els que es va crear un debat on les conclusions van ser la necessitat de denunciar els fets tan bon punt es detecten, l’oportunitat de tenir associacions que es dediquen a recolzar les víctimes i atendre les seves denúncies i, també les dificultats, en alguns casos, per poder fer públic la seva decisió, situació personal o opció de vida.

L’Associació Teatral Mousiké va ser la responsable de conduir els tallers que van obtenir, en la seva major part, una bona valoració del públic assistent, el qual va remarcar la necessitat de seguir desenvolupant aquest tipus d’activitat per conscienciar a la població sobre el fet de la violència de gènere. Durant la jornada es va poder veure una exposició, cedida per l’Associació de Dones Alba de la Garrotxa, dels relats breus sobre la violència de gènere que es van presentar al 3r Concurs de Relats de l’Associació. Al finalitzar la jornada es va dur a terme una lectura de la segona i la primera premiades del concurs. Des de l’organització es vol agrair a totes les persones i entitats que van col·laborar en aquesta jornada.

010419 TALLERS  VIOLÈNCIA GÈNERE

010419 TALLERS  VIOLÈNCIA GÈNERE 2

Comparteix-ho amb els teus amics: