Sant Joan les Fonts inicia el procés participatiu per definir l’estratègia municipal

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sant Joan les Fonts inicia el procés participatiu per definir l’estratègia municipal

Aquest mes de gener es posa en marxa, durant tres mesos, el procés participatiu per a l’el·laboració de l’estratègia municipal de Sant Joan les Fonts. Basada en la col·laboració ciutadadana, és un pas més després de la creació el passat mes de desembre de la Comissió Ciutadana de Seguiment i Avaluació. Està integrada per una sèrie de persones del municipi que assegura la transparència i la qualitat democràtica del procés participatiu.

Els mesos de gener i març comença la recollida d’opinions a través de les enquestes virtuals que es es penjaran a l’espai de Participació Ciutadana del web municipal però també a espais físics com l’Ajuntament, la llar d’infants, l’Escola Municipal de Belles Arts i varis establiments comercials dels tres nuclis.

‘A Sant Joan, la Canya i Begudà ens tenim en compte i comptem amb tu’ hi haurà una nova fase entre els mesos de març i abril que implicarà la creació d’espais participatius de debat al carrer i virtuals per tal de poder expressar i debatre lliurement les opinions. Ja els mesos d’abril i maig es faran taules de deliberació per àmbits amb taules participatives entorn a agents clau.

El mes de juny és quan està previst que es faci la publicació dels resultats i la incorporació d’esmenes que conduirà al Pla Estratègic Municipal per als propers dos anys. El procés seguirà amb una implementació i avaluació.

La potenciació de la participació ciutadana és un dels eixos del mandat. En aquest sentit s’hi emmarquen els ‘Quedem a la Plaça?’ (suspesos actualment per la Covid però amb intenció de recuperar quan sigui possible) i els diferents canals de comunicació i participació (com les enquestes participatives sobre l’Àrea de Barbacoes).

Info: Ajunt. Sant Joan les Fonts