Sant Joan les Fonts revalida les tres Flors d’Honor de Viles Florides

Comparteix-ho amb els teus amics:

El projecte de Viles Florides ha premiat, per segon any consecutiu, amb tres flors d’honor l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, per la seva tasca en enjardinament, ornamentació floral i millora de l’espai verd urbà.

081018 VILES FLORIDES

La gala Flors d’Honor 2018 ha reunit al Castell de Vila-seca a més de 300 persones en els reconeixements anuals del moviment Viles Florides; en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa en funcions del municipi, Manuela Moya, i del president de la CHOC, entitat impulsora de Viles Florides, Sito Vilarruba.

El projecte promou la flor i planta com a patrimoni natural de Catalunya i posa en valor polítiques sostenibles. Hi poden participar els municipis, a nivell institucional, així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor (valorat d’una a cinc) és allò que els certifica com a municipis florits. Actualment hi ha a Catalunya 130 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà.

Tots els municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya, i que suposen un important increment de municipis participants respecte els 113 de l’edició de l’any passat, han estat guardonats, entre els quals hi ha Sant Joan les Fonts, que revalida les tres Flors d’Honor obtingudes en l’anterior edició.