Santa Coloma de Farners impulsa una campanya de Nadal amb els comerciants locals

Il·luminació nadalenca als carrers de Santa Coloma de Farners
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha impulsat, per primera vegada, una campanya de Nadal conjunta amb tots els comerciants del municipi amb l’objectiu de potenciar el comerç de proximitat durant les festes.

Il·luminació nadalenca als carrers de Santa Coloma de Farners
Il·luminació nadalenca als carrers de Santa Coloma de Farners

Entre les novetats destaca la supressió del sopar popular de la nit de cap d’any per afavorir l’ocupació als bars i restaurants de la ciutat, en alguns dels quals trobaran propostes amb preus populars. Aquesta actuació és el primer resultat de la voluntat de cooperació entre el consistori i el teixit comercial de la capital selvatana, tal com es va posar de manifest a la reunió que es va celebrar el 18 de novembre per analitzar la situació del sector a la localitat.

“Volem posar en valor el comerç de proximitat i dinamitzar els carrers del poble durant el Nadal”, explica la regidora de Promoció de l’ajuntament, Carme Dilmé, que afegeix que la intenció és que “la gent trobi atractiu passar aquestes festes a Santa Coloma”. Comprar als comerços colomencs entre el 12 de desembre i el 4 de gener tindrà premi, ja que cadascun dels establiments obsequiarà als seus clients amb un número de la panera que sortegen i que s’endurà qui tingui les 5 últimes xifres del primer premi del Sorteig del Nen, del 6 de gener. Durant les festes nadalenques la panera estarà exposada a un local del carrer Pare Lluís Rodés.

La campanya va començar el divendres 4 de desembre amb l’encesa del nou enllumenat de Nadal, i s’allargarà fins el dimecres 6 de gener. En aquestes cinc setmanes tant l’ajuntament com diferents entitats de Santa Coloma de Farners han programat activitats per promoure l’esperit nadalenc al municipi, amb tallers i espectacles infantils, xerrades, audicions musicals, concerts, quines i la primera edició de la cursa de Sant Silvestre, entre d’altres. A més, un Pare Noel recorrerà el dijous 24 els carrers, les places i els comerços de la ciutat, mentre que a partir de Nadal un patge reial convidarà els nens a anar a esperar als Reis d’Orient a la tradicional cavalcada del 5 de gener.

Els alumnes de les escoles de primària (Castell de Farners, escola Sant Salvador i La Salle) cantaran les nadales pels carrers de la ciutat, i els més petits podran gaudir amb els tallers de la biblioteca, les activitats en anglès a Santa Coloma Residencial i l’espectacle infantil de Sol Solet, a banda de la Diverfira de Nadal que l’associació de comerciants va organitzar el dissabte 5 de desembre amb la col·laboració de l’ajuntament.

Durant tot el desembre, i fins el 2 de gener, les entitats esportives i els centres educatius de Santa Coloma mostren la seva vessant més solidària i organitzen moltes activitats per col·laborar amb la Marató de TV3, que aquest any destina els recursos a la lluita contra la diabetis i l’obesitat. Així mateix també s’han programat xerrades i taules rodones per conèixer el món de les persones amb discapacitat i el dels refugiats.

Foto: David Rueda / Ajuntament de Santa Coloma de Farners