Santi Reixach, nou president del Consell Comarcal de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dijous, s’ha celebrat el ple extraordinari de constitució del Consell Comarcal de la Garrotxa i l’acte d’elecció del nou president.

Els 25 consellers i conselleres han pres possessió a la sessió plenària, on ha estat escollit Santi Reixach (coalició Junts) com a president de la corporació per als propers 4 anys de mandat. El candidat de Junts per Catalunya ha obtingut 23 vots a favor, dels consellers de Junts i  d’ERC. S’ha comptabilitzat 1 vot nul i 1 vot en blanc. Josep Guix, portaveu del PSC i Lluís Riera, de la CUP, no han proposat cap a candidat a la presidència.

El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, al seu discurs, ha agraït la tasca realitzada pels anteriors presidents de la corporació i ha ofert a totes les forces polítiques representades al plenari un mandat de diàleg i mà estesa, per tal de prioritzar el servei públic i el benestar dels garrotxins i garrotxines.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya, assumeix la presidència del Consell Comarcal després d’haver estat present a la institució com a conseller d’Educació i Joventut durant el mandat 2011-2015 i com a conseller de Medi Ambient i president del Consorci de l’Alta Garrotxa, els darrers quatre anys.

Després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, la composició del Consell Comarcal de la Garrotxa queda configurada de la següent manera: 14 representants de Junts per Catalunya, 9 representants d’Esquerra Republicana de Catalunya, 1 representant del Partit dels Socialistes de Catalunya i 1 representant de la Candidatura per la Unitat Popular.

CONSELLERS COMARCALS MANDAT 2019 – 2023

COALICIÓ JUNTS PER CATALUNYA (JUNTS)

– Santi Reixach Garriga
– Fina Surina Gelis
– Bernat Sanz Fernández
– Joan Gainza Agustí
– Aniol Sellabona Aguilera
– Gemma Canalias Rafel
– Jordi Güell Güell
– Montse Torras Surroca
– Pere Vila Frigola
– Albert Fàbrega Sánchez
– Jordi Cargol Cros
– Maria Vidal Jodar
– Antoni Arimany Torrent
– Miquel Puig i Castañé

COALICIÓ ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA – ACORD MUNICIPAL

– Josep Calm Masó
– Josep Alfred Cairó Munné
– Pep Companys Güell
– Rosa Maria Gonzàlez Arnau
– Vicenç Xavier Micó Vidal
– Judit Martra Serrat
– Joan Planella Quer
– Miquel Reverter Tres
– Isabel Rigat Aulí

COALICIÓ CANDIDATURA DE PROGRÉS (CP) – PSC

– Josep Guix Feixas

COALICIÓ ALTERNATIVA MUNICIPALISTA (AMUNT) – CUP

– Lluís Riera Callís

Info i fotos: Consell Comarcal de la Garrotxa