S’avança a dilluns la reordenació de l’espai de la TDT a diversos municipis de l’Empordà

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha anunciat que aquest dilluns es farà efectiva la reordenació de l’espai de la TDT a diversos municipis de l’Empordà, que es mou i es disminueix per deixar ample de banda a la tecnologia de telefonia mòbil. Les zones que es veuran afectades per aquest canvi seran les que cobreix l’emissor de Maçanet de Cabrenys. Els ciutadans que tinguin antenes col·lectives i que no les hagin adaptat podrien perdre temporalment alguns canals. Segons ha explicat el ministeri en un comunicat, l’alliberament de l’anomenat dividend digital s’ha anticipat per “motius de coordinació internacional amb França, ja que podrien interferir al seu servei de telefonia 4G”.

Tot i que el 26 de desembre el consell de ministres va aprovar una ampliació del termini màxim d’alliberament del dividend digital fins al 31 de març del 2015, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha hagut d’anticipar la reordenació a les zones de l’Estat que limiten amb França i Portugal per evitar trepitjar el servei de telefonia mòbil d’aquests països. Entre les zones afectades hi ha punts d’Extremadura, Huelva, Guipúscoa, Cadis i Girona.

A la demarcació de Girona, es veuran afectats els municipis que s’abasteixen del senyal de l’emissor de Maçanet de Cabrenys, que dóna cobertura a una vintena de municipis de l’Alt i el Baix Empordà. Concretament, les poblacions que a partir d’aquest dilluns dia 12 de gener es veuran afectades per la reordenació de la TDT – que es mou i es disminueix per deixar ample de banda a la tecnologia de telefonia mòbil 4G- són: Agullana, Albanyà, Albons, Bàscara, la Bisbal d’Empordà, Biure, Boadella i les Escaules, Capmany, Cistella, Darnius, l’Escala, Foixà, Llers, Maçanet de Cabrenys, Palol de Revardit, Ventalló, Viladamat i Vilopriu.

En aquests municipis, els ciutadans que visquin en edificis mitjans o grans, que tinguin sistemes de recepció amb amplificadors i centraletes programables i que no hagin adaptat la seva antena col·lectiva a la reordenació de l’espai de la TDT, podrien perdre temporalment alguns canals. En cas que sigui així, hauran de contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions per adaptar les antenes als canvis que es faran efectius aquest dilluns en una vintena de municipis de les comarques de Girona.