Se subvencionarà amb 141.000 per a 9 restauracions patrimonials a la Garrotxa

Església de antic monestir del Sant Sepulcre de Palera (Beuda)
Comparteix-ho amb els teus amics:

La Diputació de Girona subvenciona aquest any la restauració i conservació de 46 immobles d’interès patrimonial de 43 municipis de les comarques gironines, segons ha acordat, per unanimitat, la Junta de Govern de dimarts. Els ajuts, amb una partida econòmica global de 700.000 €, cobreixen entre el 14 i el 90 % del cost global del projecte, encara que la majoria ja en cobreixen més de la meitat. Els beneficiats per l’ajut han estat 36 ajuntaments de les 8 comarques gironines, 8 entitats no lucratives i el Consell Comarcal de la Selva. “La Diputació de Girona, de sempre, ha tingut una atenció especial a la recuperació del patrimoni de les comarques gironines”, ha explicat el vicepresident i diputat de l’àrea de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social, Xavier Soy.

Església de antic monestir del Sant Sepulcre de  Palera (Beuda)
Església de antic monestir del Sant Sepulcre de
Palera (Beuda)

LLISTAT DE RESTAURACIONS PATRIMONIALS 

La major part de la subvenció, és a dir 560.000 €, han anat destinats a projectes presentats per ajuntaments. Uns ajuts molt repartits arreu de les comarques gironines. Només en tres casos hi ha dues subvencions destinades al mateix municipi. Són els casos de Celrà, Beuda i Puigcerdà, encara que en els dos darrers municipis, una ha estat sol·licitada per l’Ajuntament i l’altra, per una entitat sense ànim de lucre. En total, a 8 d’aquestes entitats se’ls ha concedit un ajut, que puja en total a 130.000 €. Les entitats són: les parròquies de Púbol, de Ridaura i de Puigcerdà; l’obreria de Santa Cristina de Lloret de Mar; la fundació privada del Sant Sepulcre de Palera, a Beuda; la junta veïnal de Batet de la Serra, a Olot; l’Associació d’Amics de l’Alta Garrotxa, i el particular Jaume Marcó, de Quart. També se li ha concedit una subvenció, de 10.000 €, al Consell Comarcal de la Selva per a la consolidació de les muralles del castell de Montsoriu.

La comarca del Baix Empordà, on es faran nou actuacions, és la que rebrà més diners, amb 158.000 €. La segueixen les comarques de la Garrotxa i l’Alt Empordà, on també es fan nou actuacions, amb 141.000 i 129.000 € respectivament. Segueixen el Gironès, amb 6 obres i 79.000 € de subvencions; el Ripollès, amb 3 obres i 63.000 €; la Selva, amb 5 obres i 58.000 €; la Cerdanya, amb 4 obres i 54.000 €, i el Pla de l’Estany, amb només una obra, la restauració del castell d’Esponellà, amb un ajut de 18.000 €. En aquesta obra, la Diputació, com farà en d’altres, també assumeix la redacció del projecte i la direcció tècnica.

La subvenció de la restauració del castell d’Esponellà representa el 90 % del total de l’actuació de la restauració. Hi ha 11 obres més que tenen una subvenció del 90 %, i 9 més, del 80 %. Un total de 28 actuacions estan subvencionades amb més del 50 % del cost global. L’aportació de la Diputació es concreta entre els 10.000 i els 23.000 €.