Ser senador espanyol és una ganga

Comparteix-ho amb els teus amics:

En dos mesos només han treballat 11 dies

Que el Senat espanyol és un òrgan obsolet i que serveix per ben poc és una realitat que es posa encara més de manifest amb aquesta dada: des que es va constituir el passat 19 de juliol, l’agenda de la Cambra només recull deu dies d’activitat. I així serà fins dimarts que ve, 27 de setembre, quan se celebri el segon ple d’aquesta XII Legislatura, quan ja hauran transcorregut dos mesos i una setmana de mandat.

senat

És una dada escandalosa: segons publica Sueldospublicos.com que ha consultat l’agenda de la cambra, després de la constitució del Senat, només hi va haver un altre dia d’activitat a la Cambra: el 27 de juliol, quan es va reunir la Mesa. Els senadors no van tornar a la feina fins un mes després. Els membres de la Mesa i de la Junta de Portaveus es van reunir entre l’1 i el 4 d’agost. Va ser l’única activitat del Senat aquest mes.

Al setembre, el dia 1 es va reunir la Mesa del Senat i la setmana següent, el dia 6, també es van citar tant els membres de la Mesa com els de la Junta de Portaveus.

Les comissions, novelles

Els dies 13 i del 14 de setembre, es van reunir tant els òrgans de la Cambra com les comissions, que van ser constituïdes al llarg d’aquests dos dies.

Rita Barberá no és ximple

Recorda que cada senador percep un sou públic que consta de l’assignació constitucional bàsica de 2.813 euros bruts al mes (14 pagues a l’any). A més, si són senadors per Madrid, altres 869 euros per a despeses i 1.822 euros per a la resta dels senadors de províncies. Aquesta quantitat està exempta de tributació. Si la legislatura es perllonga en el temps, cada senador podrà percebre un altre tipus d’ingressos per la responsabilitat que assumeixi dins de les comissions. Des d’una presidència, vicepresidència, secretaria o un portaveu. Amb aquestes xifres i la condició d’aforat, és normal que Rita Barberá vulgui mantenir l’acta de senadora.

El president de la Cambra Alta, Pío García-Escudero, ingressa 11.873 euros bruts i 869 per a despeses, lliures d’impostos cada mes.

Font: directe.cat