Setmana de la Prevenció de Residus a la Vall d’en Bas. Plegats, reduir és actuar

Comparteix-ho amb els teus amics:

Setmana de la Prevenció de Residus a la Vall d’en Bas. Plegats, reduir és actuar

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquesta edició se celebrarà del 21 al 29 de novembre de 2020.

Què és la prevenció de residus? És la primera intervenció davant l’aparició dels residus!

La prevenció o reducció de residus es defineix com el conjunt de mesures endegades per evitar que una substància, una matèria o un producte es converteixin en residu.

Aquestes mesures pretenen:

  • Reduir la quantitat de residus generats, també́ mitjançant la reutilització́ o la prolongació́ de la vida útil dels productes.
  • Reduir els efectes nocius dels residus en el medi ambient i la salut humana un cop tractats.

5 temes principals de la concepció dels productes fins a la seva reutilització…

  • Sensibilitzar sobre l’excés de residus: conscienciar de la importància de la nostra producció́ de residus i del seu impacte ambiental i econòmic.
  • Produir millor: incitar les empreses a posar en marxa mesures concretes que permetin reduir la quantitat de residus que generen les seves activitats.
  • Consumir millor: sensibilitzar el consumidor pel que fa a l’impacte de les seves compres en la producció́ de residus.
  • Allargar la vida dels productes: fer èmfasi en els mitjans que permetin ajornar la compra d’un producte nou (reparacions, reutilitzacions, etc.).
  • Llençar menys residus: descobrir solucions que permetin no haver de llençar productes a la brossa (tenir presents les dates de caducitat dels productes, fabricació́ de compost, rètols de «No volem publicitat», etc.).

El millor residu és aquell que no es produeix.

La prevenció́ de residus és una pràctica quotidiana, molt senzilla!

Info: Ajunt. La Vall d’en Bas

Comparteix-ho amb els teus amics: