S’ha presentat aquest matí la 7a Fira del Farro de la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

El farro és un dels plats tradicionals de la cuina garrotxina que aprofita el brou bufat  per bullir la farina blanca de blat de moro. La Vall de Bianya és encara un territori on  es conrea aquest cereal. La història del farro està molt relacionada amb el municipi.  Una prova és l’existència d’una vintena de molins fariners, la majoria dels quals en  un moment o altre van moldre farina de blat de moro per a la subsistència dels seus habitants.

[vimeo]https://vimeo.com/84310427[/vimeo]

L’Ajuntament de la Vall de Bianya vol recuperar aquest plat tradicional, i per això des  del 2008 s’organitza una fira dedicada exclusivament a la seva promoció, la Fira del  Farro de la Vall de Bianya, que té lloc el primer cap de setmana de febrer. La persona  encarregada de fer el disseny del cartell de la fira és obra de l’artista Quim Domene.

00116012014

En la presentació de la Fira, el Sr. Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya s’ha  mostrat orgullós de la consolidació de la Fira i sobretot per la gran implicació de tots  els veïns i veïnes per poder-ne tirar endavant una nova edició.

La significació del clima sobre el paisatge agrari i forestal a càrred del veí del municipi i  observador meteorològic, Jordi Zapata i a continuació Quim Domene explicarà la  història que hi ha darrera de cada un dels 7 cartells que ha creat en cada edició de la  fira.

Una de les novetats d’enguany serà el sopar tastet que es prepararà al Centre Cívic  gràcies a la col·laboració de tots els restaurants i artesans del municipi que han  preparat 14 degustacions i que començarà a les 20 h i s’allargarà fins les 22:30 h. El  sistema de funcionament serà molt senzill: a l’entrada, prèvia reserva, es recolliran  els 14 tiquets al preu de 15 € i dins l’espai gastronòmic tothom podrà degustar cada  un dels tastets que els restaurant i artesans han preparat (1 tiquet = 1 degustació).  Les places són limitades i s’haurà de reservar trucant al telèfon de l’Ajuntament de la  Vall de Bianya 972 29 09 33.

El diumenge, 2 de febrer, es portaran a terme la majoria d’activitats, amb les  exhibicions de feines del camps, taller de cuina pels més petits, demostracions de  cuina a l’espai gastronòmic, més de 50 parades de productes artesans, zona  d’esmorzar i degustació de farro, passejades en burro i trenet turístic i també  l’actuació de la Colla Gegantera del municipi i el gegant romà Farrus Tremendus.

Una de les altres novetats d’aquesta edició és la presentació de“El petit conte del  farro”, d’Irene Porxas i la Pilarín Bayés. Un bonica història d’un jove de la Vall de  Bianya amb un munt d’històries i aventures que agradarà a petits i grans i relacionat  directament amb el farro i la nostra Vall.

Una altra de les activitats que es portaran a terme aquest any és l’inici de la gran  aventura d’un jove bianyenc i el seu amici titulat com “la Volta a la terra”, una  aventura de 2 anys voltant pel món i aprofitant per donar a conèixer la Vall i el farro  en diferents punts del planeta, un granambaixador de la Vall de Bianya.

Comparteix-ho amb els teus amics: