S’ha presentat el llibre de la VII Trobada d’Estudi per a la Preservació de la Pedra Seca als Països Catalans

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat divendres es va presentar a les Preses al Centre Cultural el llibre de la VII Trobada d’Estudi per a la Preservació de la Pedra Seca als Països Catalans, una obra que recull les actes del congrés biennal que es va celebrar a les Preses el passat mes de maig.

Presentació llibre 2

Durant la presentació va intervenir la Sra. Teresa Amat de l’Associació Pedra Tosca, la Sra. Montse Moyà en nom de la Coordinadora d’Entitats per la Pedra Seca, el Sr. Antoni Solà Vicepresident 1r del Patronat Institut Eiximenis de la Diputació de Girona, el Sr. Jesús Gutíerrez President del PEHOC (coeditor del llibre), el Sr. Joaquim Monturiol coordinador de l’edició del llibre i l’alcalde de les Preses, el senyor Pere Vila.

L’alcalde, va dir que per les Preses i també per la comarca era un orgull que s’hagués realitzat aquesta obra dins les publicacions dels Annals del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC), per deixar constància del treball realitzat el passat congrés i les comunicacions presentades pels diferents experts d’aquesta disciplina i aconseguir una obra que s’informi a nivell històric i bibliogràfic del Bosc de Tosca i del Parc de Pedra. L’alcalde també va destacar alguns fragments que es pot trobar en el llibre.

La Coordinadora d’entitats de la pedra seca, en nom del president de la coordinadora que en aquest dia no va poder assistir va elogiar l’obra i la bona feina feta i que s’havia de seguir per aquesta línia. L’Associació de Pedra Tosca va fer referència al llibre que era un bon instrument de treball i a la vegada va elogiar la figura d’un dels mestres de la pedra seca que tenim a la comarca, en Pep March com una de les persones que ha ensenyat a moltes persones aquesta tècnica tan ancestral com és la construcció de paret seca. També va intervenir el president del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca el senyor Jesús Gutíerrez parlà que pel Patronat l’edició d’aquesta obra ha estat un punt d’inflexió, perquè es tracta d’un volum excepcional tant pel que fa al format com al contingut.

El patronat vol seguir avançant en la línia de com està fent als últims temps de publicar obres de rigor cada any. Per part del Senyor Antoni Solà comentà que l’Institut Eiximenis, els honora col·laborar i donar suport en obres d’aquest tipus importants per a la comarca però també pel país, publicacions científiques o culturals i també donar suport a les entitats i organitzacions. La intervenció del Sr. Joaquim Monturiol coordinador de l’obra, va ser anar desgranant pas a pas la composició i elaboració de l’obra, donant rellevància als autors, el recull de les actes de les ponències, les comunicacions, tallers i pòsters que es va fer al congrés. Monturiol també va destacar les bones ponències que van intervenir al congrés, va elogiar les figures de mestres de la paret seca com Pep March i Josep Plana i va agraïr el treball de fotografia que es pot veure al llibre per part del fotògraf Santi Plana.
Aquesta edició especial ha estat possible gràcies a la col•laboració del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i de l’Ajuntament de les Preses.