S’han finalitzat els treballs del tancat per la protecció d’una espècia de flora a la Mare de Déu del Mont

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’han realitzat diverses intervencions per tal d’evitar l’accés de fauna salvatge i domèstica a la part culminant del Mont. Els treballs s’han realitzat en coordinació amb el Patronat del Mont

Aquest estiu s’han realitzat una sèrie d’intervencions entorn de la Mare de Déu del Mont per tal de protegir l’espècie de flora Dichoropetalum schotti, inclosa al Catàleg de flora amenaçada de Catalunya.

14055070_1164880083558426_2361276165405927319_n

El 2012 es va constatar una afectació greu a l’àrea de distribució d’aquest tàxon, causada probablement per porcs senglars i la posterior depredació i remenament per part d’un ramat domèstic.

És per això que el 2014 es van fer dues primeres intervencions. D’una banda es va instal·lar una petita tanca entorn del rodal més afectat com a actuació d’urgència i de l’altra, es van tancar amb malla cinegètica els accessos dels ramats pel vessant nord.

Durant el 2015 es va comprovar que el tancat instal·lat no era efectiu completament, ja que el ramat encara podia accedir a l’àrea de distribució i hàbitat potencial de l’espècie objecte de protecció. Per aquest motiu, en coordinació amb el Patronat del Mont, s’han dut a terme una sèrie de mesures complementàries per millorar la seva efectivitat. Les intervencions han consistit en la instal·lació d’una planxa a la xarxa viària per evitar l’accés dels ramats de l’entorn, la instal·lació de malla cinegètica en punts estratègics i el rebaix puntual entorn de la pista per evitar l’accés del ramat.

Esperem que aquestes mesures minimitzin els impactes que es donen actualment sobre Dichoropetalum schotti i ajudi a preservar l’espècie.

Font: Consorci de l’Alta Garrotxa