S’han presentat una cinquantena de treballs pels Premis Salvador Reixach i els Premis Jordi Pujiula

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’hi han presentat més d’una cinquantena de treballs

Aquest 2017, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca, juntament amb els Ajuntaments de Santa Pau i d’Olot, i d’altres institucions i empreses patrocinadores, lliuren els premis als millors TREBALLS DE RECERCA per alumnes de Batxillerat i PROJECTES FINALS d’alumnes de Cicles Formatius en els següents àmbits: Comarcal, Social, Comunicació i Humanitats i Arts i Disseny, Emprenedoria i Empresa i Anàlisi i Gestió pels Salvador Reixach, que es lliuren el dia 7 d’octubre a Santa Pau, a l’església de Santa Maria dels Arcs, a partir de les 18 hores i amb la participació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Olot. Els Premis Jordi Pujiula reconeixerà els millors Treballs i Projectes en els àmbits de Salut, Naturals, Tecnologia i Arts Aplicades i Disseny, Emprenedoria i Empresa, Tecnologia Aplicada i Disseny Tècnic. Aquests premis es lliuraran el dia 28 d’octubre, a partir de les 18 h. al Teatre Principal d’Olot

Pels Premis Salvador Reixach concorren 21 treballs de Batxillerat i 10 de Cicles, mentre que pels Jordi Pujiula ho fan 11 de Batxillerat i 9 de Cicles Formatius. Així, el total de treballs suma 51 projectes. La majoria són d’alumnes dels quatre centres de la comarca, tot i que com cada any també hi ha alumnes del Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, Gironès, Ripollès i la Selva. En una comparativa amb el curs passat, (tot i que es lliuraven 3 primers premis per a cadascuna de les categories, i aquest any, són 4 les categories o àmbits per a cadascuna de les modalitats), veiem que es mantenen xifres similars. Pel Salvador Reixach hi havia una concurrència de 28 treballs de recerca de batxillerat i 9 projectes finals de cicles, amb un total de 37 treballs avaluats. Pel Jordi Pujiula n’eren 14 treballs de recerca i 8 projectes de cicles, amb 22 treballs presentats. El total van ser 59 pels 51 d’aquest curs.

En el procediment d’avaluació han participat una quarantena de professionals dels diferents àmbits. Es dóna el cas que el dia 13 de Novembre, dins del cicle que organitza el PEHOC es presentaran els Treballs i Projectes guanyadors en una sessió pública i oberta a tothom, a partir de les 19 h., a l’Orfeó Olotí. Els Treballs i Projectes que hagin merescut el guardó en els Premis Jordi Pujiula es presentaran dins del cicle Els Grans Interrogants de la Ciència, el dia 24 de Novembre, a les 19 h. al Casal Marià.

“Una de les novetats de la convocatòria és que hem ampliat els premis fins a 4 àmbits i per tant tindrem 8 primers premis i el fet que ens mantenim per sobre dels 50 treballs” ha explicat el president del PEHOC, Jesús Gutiérrez. De la seva banda, l’alcalde Josep M. Corominas ha subratllat “el reconeixement a la feina feta pels joves que, a més, exposen el seu treball a la ciutat”.

En aquest moment, i per segon any consecutiu, som la primera comarca i única, de moment, que hem igualat els Treballs de Recerca de Batxillerat amb els Projectes Finals de Cicles Formatius o el que representa d’igualar el tractament i l’exigència pels alumnes d’una i altra branca d’estudis postobligatoris. El resultat ha estat espectacular i, compartint l’opinió dels membres dels Jurats i dels professors dels centres, amb unes expectatives de creixement i millora molt grans.

Info: PEHOC
Foto: Ajunt. Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: