S’inicia el període de veda per caçar el cabirol femella a Catalunya

ACN · ID 119328/940445 Imatge del cabirol mascle abatut per un caçador al Pallars Jussà i que van localitzar els Agents Rurals el passat 4 de gener.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament d’Agricultura va obrir diumenge 4 de gener la veda per caçar el cabirol femella a Catalunya. S’allargarà fins al dia 22 de febrer. A Catalunya, el cabirol és una espècie que està tenint una gran expansió. Actualment a totes les comarques catalanes hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar. El mateix dia, Agents Rurals van localitzar durant una inspecció rutinària d’una batuda un vehicle que abandonava la zona de caça amb un cabirol mascle abatut. Els fets van tenir lloc a la comarca del Pallars Jussà. El caçador va dir que des de la distància en què va disparar no va poder veure les banyes de l’animal, ja que eren petites, i va creure que era una femella.

ACN · ID 119328/940445 Imatge del cabirol mascle abatut per un caçador al Pallars Jussà i que van localitzar els Agents Rurals el passat 4 de gener.
ACN Imatge del cabirol mascle abatut per un caçador al Pallars Jussà i que van localitzar els Agents Rurals el passat 4 de gener.

En aquesta espècie les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes. En canvi els mascles tenen unes petites banyes que presenten com a màxim tres puntes. Aquestes banyes cauen cada any al novembre i tornen a sortir al desembre o gener i queden totalment formades a l’abril, època en la qual s’inicia la caça del cabirol mascle. El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles principalment per tenir banyes crea una gran dificultat als caçadors en aquesta època, ja que alguns exemplars encara no les han desenvolupat.

Els Agents Rurals recomanen fer una bona observació del cabirol amb prismàtics o telescopi abans de decidir disparar sobre ell, i en cas de dubte no fer-ho.