S’instal·laran elements per protegir l’avifauna i millorar el servei elèctric a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Companyia ha instal·lat fundes i carcasses aïllants a torres elèctriques que es troben a la zona de Can Xons, dins la població de Les Preses

NdP04058 (Protecció avifauna La Garrotxa)

Endesa ha instal·lat elements per protegir l’avifauna a la zona de Can Xons, en el municipi de Les Preses, i alhora, millorar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric a la zona. En concret, se’n beneficien 1.400 clients de diferents poblacions de la Garrotxa (Olot, Santa Pau, Riudaura i la Vall d’en Bas) i els treballs es troben ubicats dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

La reforma s’ha dut a terme en una línia a 25kV com a mesura protectora per a les aus i com a objectiu de millorar el servei als clients, ja que si una au col·lisiona amb un punt en tensió de la línia, el subministrament elèctric queda tallat. Per aquest motiu, s’han instal·lat carcasses aïllants i fundes als cables on podrien existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució. Aquestes mesures protectores s’han col·locat en les grapes d’amarrament per tal d’evitar possibles descàrregues en cas que alguna au es posicionés sobre un d’aquests suports.

Aquestes actuacions, en les que la Companyia hi ha invertit un total de 4.500 euros responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat als territoris on opera i se sumen als ja realitzats a diverses comarques catalanes.