S’instal·len proteccions a dues línies elèctriques de la Garrotxa per protegir les aus

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

La Companyia ha col·locat elements de protecció per a les aus a dues línies elèctriques situades al municipi de Les Preses i a el Mallol, una localitat del municipi de la Vall d’en Bas. La millora beneficia a 1.700 clients i ha suposat una inversió de 4.500 euros

Endesa ha instal·lat elements per protegir l’avifauna a dues línies elèctriques al municipi de Les Preses i a el Mallol, una localitat del municipi de La Vall d’en Bas. Aquestes dues línies es troben situades dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. L’objectiu d’aquesta actuació és millorar la qualitat i continuïtat del subministrament elèctric en aquestes àrees. En concret, se’n beneficien 1.700 clients de diferents poblacions de la Garrotxa (Olot, La Vall d’en Bas i Les Preses).

IF

Les reformes s’han dut a terme en dues línies a 25 kV com a mesura protectora per a les aus i amb l’objectiu de millorar el servei als clients, ja que si una au col·lisiona amb un punt en tensió de la línia, el subministrament elèctric queda tallat automàticament i es desconnecta el servei. Per aquest motiu, s’han instal·lat proteccions als aïlladors i grapes d’amarrament on podrien existir possibilitats d’accidents per col·lisió o electrocució, per tal d’evitar possibles descàrregues en cas que alguna au es posi sobre un d’aquests suports. Tots aquests treballs s’han realitzat en tensió,sense tallar el subministrament elèctric als clients i així evitar afectacions en el servei.

Aquestes actuacions, en les que la Companyia hi ha invertit un total de 4.500 euros, responen a la política mediambiental de protecció de la diversitat als territoris on opera i se sumen als ja realitzats a diverses comarques catalanes.