S’invertirà 520.000 euros en una rotonda a l’accés sud de Ripoll

IF
Comparteix-ho amb els teus amics:

Es tracta de millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquest punt de la carretera C-17

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres de construcció d’una rotonda a la C-17 a Ripoll, a l’accés sud del municipi, que ajudaran a millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit, segons s’informa des del Departament. Els treballs, amb un pressupost de 520.000 euros, tenen un termini d’execució de 4 mesos. El nou giratori s’ubicarà a l’entorn de l’accés a la bàscula de pesatge de vehicles pesants. Entre aquest punt i l’entrada a Ripoll hi conflueixen diversos accessos a la carretera des de parcel·les adjacents i hi ha situats diversos comerços i zones de serveis. La C-17 registra en aquest àmbit uns 10.000 vehicles diaris de mitjana, un 5% dels quals són pesants.

La rotonda que es construeix ara ha de fer reduir la velocitat dels vehicles, ordenar els accessos existents i prohibir els girs a l’esquerra entre aquesta nova rotonda i el municipi, amb l’objectiu de millorar la seguretat i la canalització del trànsit.

El giratori tindrà un diàmetre exterior de 40 metres i comptarà amb un carril de circulació. La via verda segregada paral·lela a la C-17 en aquest tram tindrà continuïtat amb la rotonda.