Societat Civil Catalana participa a la convenció del PP i demana més presència de l’Estat a Catalunya

ACN El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, aquest dissabte a la convenció nacional del PP
Comparteix-ho amb els teus amics:

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha participat aquest dissabte a la convenció nacional que el Partit Popular està portant a terme aquest cap de setmana a Madrid per explicar l’origen de l’organització i per demanar més presència de l’Estat a Catalunya: “Volem que s’assumeixi amb naturalitat la nostra condició d’espanyols, que l’Estat estigui present a Catalunya i que no s’utilitzin les institucions catalanes de manera partidista”. Així ho ha manifestat Bosch davant un auditori en què hi havia els principals representants de la direcció del PP, entre els quals, el president de la formació i del govern espanyol, Mariano Rajoy.

ACN El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, aquest dissabte a la convenció nacional del PP
ACN El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, aquest dissabte a la convenció nacional del PP

“Volem que la Catalunya real es converteixi en la Catalunya oficial”, ha subratllat Bosch durant la seva intervenció, per afegir que la principal tasca de Societat Civil Catalana passa per “fer front a l’independentisme”. El president SCC també ha assenyalat que “no volem que es promogui el greuge i es busqui l’enfrontament amb la resta dels espanyols” i que treballen per tal que “el castellà sigui tractat com una llengua pròpia que ha d’estar present a la vida pública de Catalunya”, entre d’altres coses.

Josep Ramon Bosch ha demanat a la ciutadania espanyola que “no interioritzin l’imaginari i el llenguatge nacionalista” ja que, segons ell, el que “més dol als catalans no separatistes és quan es parla de Catalunya i d’Espanya com si fossin dues realitats diferents, quan ens hauríem de referir de Catalunya i de la resta d’Espanya”. “La independència ni la volem ni ens convé”, ha sentenciat.

“A Catalunya s’està intentant que moltes persones sentin por”

El vicesecretari d’estudis i Programes del Partit Popular, Esteban González Pons, ha precedit el president de Societat Civil Catalana i ho ha fet carregant contra els líders sobiranistes i, especialment, contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Durant la seva intervenció, González Pons s’ha mostrat convençut que “a Catalunya s’està intentant que moltes persones sentin por i es preguntin si hauran d’abandonar casa seva”. “No podem Tolerar-ho”, ha remarcat.

El vicesecretari d’Estgudis i Programes del PP ha acusat Artur Mas de voler aixecar murs dins l’Estat espanyol. És per això que ha lloat la tasca de la presidenta de la formació a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, i l’ha esperonat a seguir lluitant contra aquells que “volen aixecar un mur entre els espanyols”. “Tot a una hem de dir, jo també sóc català, tot a una”, ha conclòs.

Rajoy aplaudeix l’alcalde d’Almatret

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha aplaudit efusivament la intervenció de l’alcalde d’Almatret (Lleida), Jesús Quiroga, després que aquest hagi reconegut que està “perdent les ganes de seguir en política” per la tensió que li està provocant el procés sobiranista. Quiroga també ha lamentat que la situació política de Catalunya ha aconseguit “dividir” el municipi i ha acabat el seu discurs exclamant “jo sóc català i sóc del PP”.