Sopa de Cabra inicia la seva gira d’estiu a la Festa Major de Lleida

Comparteix-ho amb els teus amics:

El grup ha tancat el seu repertori amb l’Empordà’, reclamada i corejada enèrgicament pel públic assistent

Sopa de Cabra ha iniciat aquest divendres a la nit la seva gira d’estiu a Lleida, en el marc de les Festes de Sant Anastasi, tal com van anunciar dijous passat en un concert sorpresa al Mercat de Cappont de la mateixa capital del Segrià. El públic ha pogut escoltar i corejar amb el grup èxits que ja formen part de l’imaginari col·lectiu com l”Empordà’ (1989), una de les més aplaudides i que ha servit per tancar el repertori, juntament amb cançons del seu darrer disc ‘Cercles’ com ‘Sense treva’ (2015), una de les primeres a sonar. Aquesta és la primera vegada en 15 anys que la formació torna a sortir a la carretera en una gira curta que constarà de 10 concerts i que els portarà per festivals com Cap Roig, Sons del Món, Daurada Beach Club o el Festival Internacional de Cambrils i per ciutats com Vila-Real, Porreres o Manresa. El grup duu una pantalla de leds de 30 metres quadrats amb videoprojeccions realitzades expressament per a aquests nous concerts.

Cortés L. Gerard Quintana en primer terme en el concert de Sopa de Cabra a Lleida.

“Portem quinze anys preparant aquesta gira així que imagina quants dies fa que esperem aquest moment”, explicava Gerard Quintana unes hores abans del concert. El vocalista de la banda ha destacat que des de l’any passat preparen aquest concepte d’espectacle amb audiovisual que estrenen a Lleida, “una assignatura que teníem pendent”, ha reconegut, així que “venim a desfogar-nos amb el públic de Lleida”, ha afegit.

D’altra banda, l’alra ànima dels Sopa, Josep Thió, ha reconegut que és molt complicat triar un repertori quan s’ha fet un disc nou, perquè “has de combinar cançons noves amb d’altres que la gent està esperant que toquis”. “En els concerts a l’aire lliure primarà la festa i a les sales on el públic estigui assegut primaran més les cançons noves”, ha afegit.

Després d’aquest concert a Lleida, els Sopa de Cabra actuaran el 13 de maig a la Festa Major de Vila-Real; el 18 de juny al Camp de futbol de Llívia; el 15 de juliol al Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar; el 23 de juliol al Festival Sons del Món de Roses; el 31 de juliol a La Daurada Beach Club de Vilanova i la Geltrú; el 6 d’agost al Parc de n’Hereveta de Porreres (Mallorca); el 16 d’agost al Festival Cap Roig de Calella de Palafurgell; i clouran la gira d’estiu el 9 de setembre a l’Auditori Kursaal de Manresa.

Foto: Cortés L.
Gerard Quintana en primer terme en el concert de Sopa de Cabra a Lleida.