Sopa de Cabra s’inspira en grups històrics com els Beatles o U2 per anunciar la seva ‘Gira 3,2,1…’

ACN Molta gent ha immortalitzat el concert amb els seus mòbils.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Un concert sorpresa en directe des del terrat de l’Oficina de Turisme de Girona. D’aquesta manera original, els gironins Sopa de Cabra han anunciat la ‘Gira 3,2,1…’; un compte enrere de tres concerts que acabarà amb la publicació d’un nou disc a finals d’any, el primer després de més de deu anys d’aturada creativa. Feia més de quatre anys que els Sopa no trepitjaven un escenari. Per això, centenars de persones han fet cas dels rumors i s’han acostat a comprovar que el grup que donava el tret de sortida al Festival Strenes eren els Sopa de Cabra. La banda s’ha inspirat en els Beatles o U2 per sorprendre el públic i ha ofert un espectacle únic que s’ha enregistrat per convertir-se en videoclip.

ACN Molta gent ha immortalitzat el concert amb els seus mòbils.
ACN Molta gent ha immortalitzat el concert amb els seus mòbils.

Els Sopa de Cabra han retornat. I ho han volgut deixar clar. El grup gironí ha ofert un concert de quaranta-cinc minuts inèdit pujats dalt del terrat de l’Oficina de Turisme de la ciutat, situada a la Rambla de Girona. Feia més de quatre anys que el grup no pujava sobre un escenari, des del seu retorn puntual l’any 2011 amb el concert ‘El Retorn’ al Palau Sant Jordi.

960805
ACN El pont de Pedra col·lapsat, la gent ha arribat fins a plaça Catalunya.

Quan eren les sis en punt, el director de l’Strenes, Xavi Pascual, ha sortit al terrat per desvetllar un secret que des de feia dies s’havia convertir en rumor: el grup que donava el tret de sortida al festival era Sopa de Cabra. El seu líder, Gerard Quintana, acompanyat per tota la banda han aparegut dalt el terrat entre els aplaudiments del públic.

Retorn als escenaris i anunci de gira

El pont de Pedra i tot el seu entorn s’ha omplert de gom a gom (hi havia prop de 2.000 persones), i moltes han volgut immortalitzar el moment amb els seus telèfons i càmeres. Quan els Sopa només havien fet dos temes, Quintana ha anunciat el retorn del grup als escenaris. El vocalista ha detallat que al novembre veurà la llum un nou disc (el primer en 15 anys) i també ha anunciat que les primeres cançons les tocaran en una gira de tres concert aquest estiu. “Volem posar-les a prova amb vosaltres perquè ens digueu què us semblen”, ha declarat Quintana.

Els concerts s’han batejat amb el nom de ‘Gira 3,2,1…’, que portarà el grup aquest estiu pel Festival de Porta ferrada de Sant Feliu de Guíxols el 18 de juliol, a les festes majors de les Santes de Mataró el 24 de juliol i al Festival Internacional de Cambrils el proper 7 d’agost. Després d’aquesta interrupció, la banda tornarà a l’estudi per acabar la gravació del disc.

Les entrades podran adquirir-se a partir del dilluns 30 de març – a les deu del matí- a la pàgina web ‘www.sopadecabra-cat’. L’aforament, en cada cas, és limitat, a diferència del que va succeir durant la gira del 2011.

Un concert a l’estil U2 i els Beatles

Durant els darrers sis mesos, la formació ha estat treballant per organitzar aquest concert que ha suposat el tret de sortida del festival Strenes. El grup ha volgut situar la ciutat de Girona dins del panorama musical internacional realitzant un concert gratuït a l’aire lliure, seguint els passos d’altres bandes reconegudes com The Beatles o U2. En concret, enguany fa 46 anys que el membres de The Beatles van fer el seu darrer concert al terrat dels estudis Apple Records de Londres i també fa 28 anys que els U2 van actuar des d’un terrat de Los Ángeles que homenatjava el comiat del grup de Liverpool.

A més, l’espectacle s’ha enregistrat perquè el concert servirà per fer el videoclip de la cançó ‘Camins’ i, al mateix temps, servirà per promocionar la ciutat de Girona i el festival Strenes. L’audiovisual es visualitzarà per primer cop a la roda de premsa del balanç del festival.
El concert ha repassat els temes més reconeguts de la banda, com ‘Camins’, ‘El boig de la ciutat’, ‘L’Empordà’ o ‘El far del sud’. Al final del concert, Quintana ha tingut un record amb les víctimes de l’avió sinistrat als Alps.

Un Strenes ple de sorpreses

Aquesta però no és la única sorpresa que tenen previst els organitzadors del festival Strenes. El proper 25 d’abril – l’últim dia del festival- també hi haurà una actuació inèdita d’una de les formacions més populars del moment. Tal i com ha succeït aquest cop, la direcció del festival no desvetllarà el nom del grup escollit fins aquell mateix dia.

Oficialment, el festival s’inaugurarà el proper 10 d’abril amb l’actuació de la Companyia Elèctrica Dharma al Teatre Municipal de Girona, un espectacle que servirà per iniciar la gira del seu 40è aniversari, i que ja té totes les entrades exhaurides. Durant quinze dies, la ciutat acollirà alguns dels grans noms musicals del moment i les principals estrenes de la mà de Joan Miquel Oliver, Andrea Motis & Joan Chamorro amb l’Orquestra Nacional d’Andorra, Macedònia, Blaumut, Mazoni, Roger Mas, The New Raemon, Dolo Beltran, Ebri Knight o el nou espectacle infantil de Lax’n’Busto, anomenat ‘Lax’n’Xics’.

Girona (ACN)

Comparteix-ho amb els teus amics: