S’organitzarà una taula rodona a Olot per analitzar el sistema de recollida porta a porta

Comparteix-ho amb els teus amics:

El grup de treball de ‘Territori i medi ambient’ de la CUP Garrotxa, conjuntament amb l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) començaran aquest dissabte un cicle de debats i xerrades sobre diferents qüestions d’actualitat territorial, econòmica i social de la comarca. L’objectiu és vincular el canvi de paradigma ambiental i econòmic amb les propostes més innovadores que han de ser debatudes i impulsades com a font d’ocupació, estalvi econòmic i protecció ambiental.

Les entitats pretenen combinar el debat i l’anàlisi de projectes en funcionament amb valor afegit en els terrenys de la R+D+I (Recerca, desenvolupament i investigació), la responsabilitat social i el canvi climàtic.

La primera d’aquestes activitats és la taula rodona que es realitzarà el dissabte 8 de febrer a les sis de la tarda a Can Trinxeria. Els ponents seran: Francesc Canalias (director del SIGMA), Dani Cornellà (tinent d’alcalde de Celrà) i Nil Puigvila (regidor de la CUP a Vic). L’acte és obert a tothom.

La modalitat del “porta a porta” es va estenent de fa uns anys a nombroses localitats i comarques catalanes, superant actualment el centenar de municipis que l’apliquen amb resultats satisfactoris. A Vic s’han donat els primers passos per adoptar aquest sistema, vistos els resultats de la Mancomunitat de La Plana que l’aplica a diversos pobles de la comarca.
Alguns municipis de la Garrotxa hi han mostrat interès i fins i tot fan els primers assajos. Diversos col·lectius i entitats es pronuncien a favor d’aquest canvi especialment per la conveniència de posar l’accent en crear ocupació en la recollida seleccionada ja en origen i no dependre d’instal·lacions polèmiques, cares i ineficients com les plantes de tractament final.

unnamed

NOTÍCIES RELACIONADES:

L’Ajuntament d’Olot demana que els habitatges buits del “banc dolent” passin a lloguer social

La CUP ha presentat a l’Ajuntament d’Olot una moció que demana la territorialització de la gestió de la SAREB (Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària) que permeti la seva transparència i transformació en lloguer social de l’estoc de l’habitatge provinent d’aquest i altres ens públics i privats que tenen al municipi.

La moció es va presentar a la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge en el marc de la campanya engegada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Olot. Un cop consensuada entre els diversos agents que participen en aquesta Taula, la moció s’ha aprovat al Ple de l’Ajuntament d’Olot.

El text consensuat insta al Ministerio de Economía y Hacienda fer possible la territorialització de la gestió de la SAREB i fer-la pròxima, amb informació, transparència i participació, al conjunt de veïns i veïnes i al teixit associatiu dela ciutat. També demana informació pública sobre quins habitatges estan actualment sota la gestió de la SAREB a Olot i que aquests siguin gestionats a través de l’Oficina Local d’Habitatge per a ser destinats a lloguer social.

En cas que l’Ajuntament disposi d’aquests habitatges, “l’import que hauria de pagar l’arrendatari no hauria de superar el 20% o el 30% dels seus ingressos, en funció que aquests estiguin per sota o per damunt del 0,94 vegades l’Índex de renda desuficiència de Catalunya”. A més, aquests serien destinats prioritàriament a les famílies que el Consorci de Benestar Social de la Garrotxa determini, segons la necessitat social.

Finalment, la moció també demana que s’estableixi una línia de crèdit dins del FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) per a famílies del nostre municipi amb greu risc de pèrdua del seu habitatge per reduir el deute pendent, igual que s’ha posat a disposició de bancs i caixes des del FROB i ara també adisposició dels capitals privats que entren a la SAREB.