Sortides inclusives virtuals per la Garrotxa per a persones que viuen en residències

Comparteix-ho amb els teus amics:

La Finestra és el nou projecte de l’organització sense ànim de lucre AIS Ayuda a la Infancia Sin recursos: caps de setmana virtuals que repliquen les colònies i sortides que estaven previstes per a persones amb diversitat funcional i que han quedat anul·lades a causa del confinament.

Després de mesos tancats a casa la desescalada ha suposat un respir per a la immensa majoria de catalans i catalanes. Retrobaments familiars, converses disteses, visites i fins i tot alguna escapada de cap de setmana ens ha reconnectat amb l’entorn.

La nova normalitat, però, no és igual per a tothom. Les persones amb diversitat funcional i de la tercera edat que viuen en residències hauran de passar uns mesos més sense sortir per precaució. Són població de risc i anar a passejar suposaria una exposició molt elevada.

El que més troben a faltar són les sortides que acostumaven a fer amb els voluntaris i voluntàries. Aquest agost marxaven de colònies, com cada estiu, però la crisi de la Covid-19 els farà esperar fins a l’any que ve. És per això que s’ha creat La Finestra, un projecte virtual que, amb la participació de la productora Slow Studio, pretén connectar els usuaris amb Catalunya. Una porta cap a fora i, alhora, una manera de visibilitzar-los allà on anem.

Tres personatges rodant per Catalunya

L’Arlet (4 anys) i la Júlia (24 anys), acompanyades de La Roda -una cadira de rodes amb la qual es vol sensibilitzar sobre la causa-, visitaran una zona catalana cada mes i l’ensenyaran als usuaris i usuàries de residències telemàticament.

Tret de sortida a la Garrotxa

La primera sortida serà a La Garrotxa. Es gravarà el 16 i 17 de juliol i s’emetrà el mes de setembre. Algunes de les sortides que estan previstes són el Baix Empordà, el Pla de Manlleu, la Vall de Boí o el Delta de l’Ebre. A cada regió es busca un equilibri entre paisatges pintorescos, veïns i veïnes trempats i activitats i tradicions.

Què farem a La Garrotxa?

Passejada en carro per la Fageda d’en Jordà

Amb la col·laboració del Càmping Lava coneixerem els racons i les històries del bosc més emblemàtic de la comarca.

Granja La Fageda

Una visita guiada per l’empresa social de iogurts de Cristóbal Colón Fesols de Santa Pau Passejada pel poble i contacte amb algun comerciant que ens expliqui les curiositats del fesol.

Museu de Sants d’Olot

Com es fabriquen els sants? Quant es triga a enllestir-los? El Museu de Sants d’Olot ens explicarà el procés d’aquesta artesania.

Un conte a Argelaguer

Aprofitarem l’espai de fantasia que brinden les Cabanes del Tarzan de La Garrotxa per explicar alguna història que ens porti caliu.

Info: AIS Ayuda a la infancia sin recursos

Comparteix-ho amb els teus amics: