Suspès l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i de la Garrotxa 2020

Comparteix-ho amb els teus amics:

Suspès l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i de la Garrotxa 2020

Com ja era previsible, uns dels actes més tradicionals del Centre d’Iniciatives turístiques d’Olot queda suspès a causa de la covid, la proclamació de la Pubilla i l’Hereu d’Olot i de la Garrotxa. Aquest acte se celebra a Olot des de 1974. A part d’evitar aglomeracions de gent, molts pobles i barris d’Olot no han pogut celebrar la seva festa major i per tant no tenen Pubilla i l’Hereu. L’acte s’havia de realitzar el 7 de novembre.

Un acte criticat per molta gent

Les eleccions de pubilles i hereus ja fa temps que estan molt qüestionats arreu del territori català. No són poques les poblacions on no es realitza aquest acte, per diverses raons, la principal és perquè es considera una tradició elitista i anacrònic, sense sentit en l’actualitat, i que a la pràctica aquest nomenament no serveixen absolutament per res. Avui en dia ser pubilla i hereu només serveix per fer de “florerus” en tots els actes al costat dels polítics de torn sense tenir cap funció destacable i especial.

Molts joves que han estat pubilles i hereus aposten per la seva modernització i que tinguin un protagonisme més destacat, però no la seva eliminació.