Tallers d’escriptura i rima antiracista per a alumnes de 4t ESO a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El productor i músic Pau Lloch ha estat realitzant un taller d’escriptura i rima antiracista als alumnes de 4t ESO de l’escola Pia d’Olot

Aquesta setmana, concretament el 18 i 19 de febrer, els alumnes visitaran els estudis de Ràdio Olot amb l’objectiu d’enregistrar algunes rimes antiracistes que hagin sorgit del taller.

Foto 15-2-16 11 15 56

Aquesta iniciativa impulsada i organitzada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de la Garrotxa (UCFR) pretén transmetre els valors d’igualtat i respecte als altres des d’una òptica antiracista a través de diferents sessions formatives centrades en el rap i la rima. El hip hop és una eina que a través de l’escriptura i la creativitat ha demostrat generar molta empatia als adolescents i permet treballar continguts socials i integradors. A més, és un gran mecanisme per educar en la igualtat de gènere, en el respecte per les diferents procedències geogràfiques o classes socials, i permet esprémer la multiplicitat els vessants de la creativitat per educar en la concepció que “tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d’expressió artística a potenciar”.

Recordem que Pau Lloch és guitarrista de formació, i des del 2004 és MC, productor i arranjador a la banda de rap At Versaris, la primera banda nacional que en aquest gènere obté reconeixement de públic i crítica utilitzant com a llengua normalitzada i habitual el català.