Tanquen una barraca a les Fires de Sant Narcís per vendre alcohol a menors

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra van aixecar la nit de dissabte una acta a la barraca del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans per venta d’alcohol a menors. Agents de paisà van veure com venien alcohol a una menor i van decidir actuar. Davant d’aquesta situació, l’ajuntament de la ciutat ha decidit fer tancar la barraca i està negociant amb els joves si els deixa reobrir. El tancament es va comunicar el dilluns als responsables de la barraca. Aquest és el primer cas que es registra durant les Fires de Sant Narcís d’enguany. En altres edicions, com els anys 2011 i 2012 hi va haver fins a tres barraques denunciades per casos similars

La nit de dissabte, agents de paisà dels Mossos d’Esquadra van detectar com una noia que podria ser menor comprava alcohol a la barraca del SEPC. Després, van poder confirmar que la noia no arribava als 18 anys i van denunciar l’establiment. L’Ajuntament de Girona ja fa temps que va anunciar mà dura contra la venda d’alcohol a la Copa i, després de conèixer el cas, ha actuat amb contundència i ha clausurat la barraca.

El tancament es va fer efectiu el dilluns i ara el consistori negocia amb els joves si els deixa reobrir la barraca ja que les Fires de Sant Narcís duren fins diumenge. Aquest és el primer cas que s’ha detectat aquestes festes però en edicions anteriors hi ha hagut fets similars.

Altres tancaments
L’any 2011 es van detectar tres casos de venda d’alcohol a menors. Es tractava de la barraca de l’Atletisme Girona, la del GEiEG i la del sindicat UGT. En el cas de les dues primeres, les entitats va demanar disculpes públicament i va poder obrir de nou, això sí, sense vendre alcohol. En el cas de la UGT, el sindicat va recórrer la decisió de l’ajuntament i les dues parts no van arribar a cap acord. L’ajuntament va fer tancar la barraca.

L’any següent, el 2012, també es van produir tres casos: Club de bàsquet Uni Girona, veïns Torre de Taialà i Club de Bàsquet Sant Josep. En aquest cas, les entitats es van reunir amb el consistori i van acordar que podien continuar l’activitat tot i que no podien vendre cap tipus d’alcohol.

Comparteix-ho amb els teus amics: