Temporada Alta tanca la tercera edició a l’Amèrica Llatina amb més del 90% d’ocupació i 3.800 espectadors

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Festival Temporada Alta tancarà aquesta matinada la tercera edició a l’Amèrica Llatina amb bones xifres de públic. Quan s’abaixi el teló de la darrera funció de ‘Con la claridad aumenta al frío’, el festival haurà sumat prop de 3.800 espectadors (quasi 1.000 més que l’any passat) a les 34 funcions que s’han programat. D’aquestes, 27 s’han fet a Buenos Aires i les set restants, a Montevideo, consolidant la capital uruguaiana com un nou escenari de projecció de la dramatúrgia catalana. L’edició d’aquest 2015 a l’Amèrica Llatina ha programat vuit funcions addicionals. El festival continua la línia d’obrir-se al públic iberoamericà i ja ha rebut peticions per estendre la programació a Mèxic.

Temporada Alta tancarà aquesta matinada l’edició del 2015 a l’Amèrica Llatina amb la darrera funció de ‘Con la claridad aumenta el frío’ a la sala Verdi de Montevideo. L’obra que s’ha portat a l’Uruguai és un text de T. Bernard adaptat i dirigit per Pep Tosar.

Aquesta edició a l’altra banda de l’Atlàntic, la tercera, es tanca amb xifres d’ocupació properes al 90%. En total, s’han fet 34 funcions (21 més que l’ant passat), de les quals la majoria a Buenos Aires. Set d’elles, però, s’han pogut veure a Montevideo, consolidant la ciutat com un nou escenari de projecció de la dramatúrgia catalana.

En total, prop de 3.800 espectadors han vist les funcions programades per Temporada Alta a l’Amèrica Llatina. Això són 1.000 més que en l’edició passada. El festival també ha programat vuit funcions addicionals. Per al ‘Non Solum’ de Sergi López i Jorge Picó se n’han obert tres funcions més, i el mateix ha passat amb ‘Con la cabeza en las nubes’ de Xavier Bobés. Per últim, el festival ha programat dues funcions complementàries de ‘Constructivo’, d’Ernesto Collado i Piero Steiner.

A banda de les representacions teatrals, el Temporada Alta a l’Amèrica Llatina també ha registrat una bona participació en els actes paral·lels. Vint dramaturgs han participat a la jornada de treball sobre escriptura teatral moderada pel crític i director Jorge Dubatti i 150 persones van sumar-se a la festa ‘playera’ d’inauguració del cicle.

Roger Peña s’imposa

El dramaturg català Roger Peña s’ha imposat a la final del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic, celebrat al Teatro Timbre 4 de Buenos Aires. ‘El recanvi’, el text que ja havia guanyat el torneig a l’edició 2014 del Temporada Alta, va ser el més votat pel públic assistent. La peça, que tracta les relacions laborals i la corrupció política en clau de comèdia, es va imposar a ‘Amanita Phalloides’, un text que signava la també finalista catalana Daniela Feixas.

En una primera ronda classificatòria, l’equip peruà es va imposar a l’argentina Sofía Wilhelmil. A la segona, Roger Peña va guanyar l’equip peruà. A la tercera, Daniel Feixas es va classificar, eliminant el també argentí Nacho Ciatti. I a la final, Peña es va imposar a Feixas, que va aportar un text que relata el pla d’una dona per matar el seu marit amb l’ajuda d’un amic de la infància.

Obrir-se a Mèxic

L’organització destaca que “l’èxit d’aquesta tercera edició a l’Amèrica Llatina consolida la voluntat d’acostar la producció teatral catalana al públic iberoamericà, i la voluntat de convertir el festival de tardo de Catalunya en una plataforma per a la internacionalització de la dramatúrgia i la producció teatrals catalanes”.

El festival vol continuar potenciant la internacionalització dels muntatges i obrir-se a més països. Aquest 2015 ha estat el primer any que es pot veure un tast del Temporada Alta a l’Uruguai i, segons subratlla l’organització, ja han rebut peticions “per fer una nova edició a Mèxic”.