Tercera setmana de Sismògraf: Sant Jordi i propostes de dansa per a tothom al voltant d’elements naturals, l’objecte i Elvis Presley

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 22 al 25 d’abril, es podran veure les propostes de creadors/es com Humanhood, Mar Gómez i Vero Cendoya, LaboratoriA, la companyia danesa Recoil Performance Group, i Lasúbita (vinculada a la diada Sant Jordi amb una proposta relacionada amb l’escriptura en moviment)

Foto: Sphera.

El Sismògraf 2021, que va donar el tret de sortida a la seva 13a edició el passat dijous 8 d’abril, encara la tercera setmana de festival amb la celebració de 10 espectacles (12 funcions en total) al municipi d’Olot i a altres poblacions de la Garrotxa.

A continuació, tot el que es podrà veure del 22 al 25 d’abril:

Propostes a Olot al voltant d’elements naturals, l’escriptura o… Elvis Presley!

Entre les propostes que es podran veure aquesta tercera setmana a Olot, destaca el segon espectacle de Humanhood connectat amb la lluna i que el Sismògraf ha programat tenint en compte el calendari lunar d’abril, Sphera, que es podrà veure el dissabte 24 d’abril coincidint amb la lluna plena.

També dissabte tindrà lloc Aloha from Hawaii, on Mar Gómez i Vero Cendoya es passejaran pels carrers del centre d’Olot en una limusina rosa tot emulant el mític concert que Elvis Presley va fer l’any 1973 des de Honolulu; As I collapse de la companyia danesa Recoil Performance Group, que proposarà al públic una meditació guiada a casa (online) o al Teatre Principal després de la cria domèstica d’algues Pyrocystis els dies previs; i Y perdí mi centro de LaboratoriA, un projecte interdisciplinari de quatre creadores que comparteixen el flamenc com a llenguatge comú.

D’altra banda, el dijous 22 d’abril es podrà veure #practicasdeloinvisible de Lasúbita, un laboratori de creació compartit amb creadores, amigues, artistes i dones inspiradores, que estarà vinculat a la diada Sant Jordi, relacionat amb l’escriptura del moviment i/o l’escriptura en moviment.
Últims espectacles dins l’Erupció d’enguany: Coreografies de l’Objecte

Sota el nom “Coreografies de l’Objecte”, la programació del Sismògraf 2021 presenta diversos espectacles que conceben la presència de l’objecte com un cos més afegit als cossos que ja hi ha a escena.

Les propostes d’aquesta tercera setmana són Siempre Siempre de nyamnyam i Carme Torrent, una arqueologia escènica a través dels objectes que tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot; Una ciutat d’ombres de La Sala Teatre & Com un llum, l’experiència participativa per a nenes i nens de 6 a 12 anys que conjuga dansa urbana, cultura contemporània, manipulació d’objectes i experimentació de la física del color i la llum, també al Principal; A la fresca de Cia. Anna Confetti, amb tres intèrprets i una cadira gegant; i Kumiko d’Ívida Cynara, amb les plantes com a protagonistes.

Ona expansiva: nodes creatius més enllà d’Olot

En el marc del projecte Nodes de l’Ona Expansiva, que neix amb la voluntat de portar el festival als pobles i crear sinergies amb altres agents i projectes culturals de la Garrotxa, aquesta tercera setmana es podrà veure Sense evidència verbal de Job Ramos al Molí de Les Fonts (La Moixina) de la mà de l’associació cultural Binari; i els ja mencionats A la fresca de Cia. Anna Confetti, que tindrà lloc a la Plaça de l’Església de Sales de Llierca; i Kumiko d’Ívida Cynara, a l’Escola Bressol de Sant Jaume de Llierca.

A més, l’espectacle Aloha from Hawaii de Vero Cendoya i Mar Gómez, es podrà veure en format espectacle (no itinerant com a Olot) a la Plaça Nova de Les Planes d’Hostoles i a Can Trona (Vall d’en Bas).

Tots aquests espectacles tindran lloc el diumenge 25 d’abril.