Teresa Jordà escollida per encapçalar la llista de la demarcació de Girona per a les eleccions generals

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Congrés Regional de la Federació de Girona escull Teresa Jordà per encapçalar la llista de la demarcació per a les eleccions generals

Congrés1

El Congrés Regional de la Federació de Girona ha escollit aquest dimarts al vespre a Salt, Teresa Jordà com a cap de llista per a la demarcació a les Eleccions Generals del 20 de desembre. Jordà encapçalarà d’aquesta manera, per segona vegada consecutiva la llista al Congrés per Girona.

Jordà ha fet balanç de la legislatura i ha explicat que ‘han estat 4 anys intensos a Madrid. Hem intentat defensar els interessos dels gironins i fer sentir la nostra veu’. La candidata ha dit que ‘hi hem de ser per explicar el que passa a Catalunya i per lluitar pels interessos i la justícia social dels catalans’. Jordà ha afegit que ‘ara és un moment totalment diferent. La societat catalana necessita que ERC hi sigui. Hem de marcar perfil per defensar els valors republicans. Aquesta serà la legislatura més curta de la història. Hem de marxar del Congrés dels Diputats abans de que acabin els 4 anys. Ser a Madrid és important perquè és un altaveu’.

El Consell Nacional del proper dissabte, 7 de novembre, ratificarà la llista proposada des de la Federació Regional.

Properament es donaran a conèixer els altres membres de la candidatura, una candidatura que estarà formada per persones que formen part del món municipalista, de diferents perfils professionals i que provenen de les diferents comarques de la demarcació. La voluntat és també incorporar persones independents a la candidatura per fer-la plural, transversal i per sumar sensibilitats diverses tal i com ja s’ha fet amb la candidatura al Parlament de Catalunya amb Junts pel Sí.

Currículum Teresa Jordà

Ha estat alcaldessa de Ripoll de 2007 fins el 2011. És llicenciada en Història Moderna i Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona.
Ha estat responsable de la regidoria de Promoció econòmica, turisme i fires de l’Ajuntament de Ripoll; vicepresidenta de la Fundació Eduard Soler de Ripoll; presidenta de la Fundació Guifré (Residència Geriàtrica de Ripoll); formà part de l’executiva de la Federació de Municipis de Catalunya, per la qual cosa ocupà el càrrec de presidenta de la Comissió Econòmica i d’Ocupació; i també ha estat membre del Consell d’Administració del SOC. Va ser membre del Patronat de la Fundació Balmes (Uvic).

Va encapçalar la llista d’ERC a Ripoll a les eleccions municipals de 2015 i actualment és regidora i portaveu i cap de l’oposició del grup a l’Ajuntament. Ha estat candidata per a la demarcació de Girona a les Eleccions Generals de 2011 i diputada al Congrés de 2011 fins ara.