Terricabras: ‘La sobirania popular ha de governar Europa’

Comparteix-ho amb els teus amics:

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya-NECat-Catalunya Sí a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha explicat a Girona que ‘la sobirania popular és la que ha de governar Europa, tal i com recull el manifest Piketty, publicat al diari ‘The Guardian’. Terricabras ha explicat que ‘les institucions europees són disfuncionals per servir als objectius de cohesió i benestar’. ‘ Han de ser els ciutadans qui governin Europa, i no els mercats i les elits econòmiques’.

IF

Terricabras ha fet referència també al maltracte continuat que pateix Catalunya en temes d’infraestructures. ‘Les infraestructures de Catalunya pateixen un endarreriment, sempre s’ha de buscar un finançament especial mentre a Madrid va a càrrec del pressupost’. El candidat s’ha referit al registre de la Guàrdia Civil a la Seu d’ADIF amb la ‘Operación Yogui’. L’ha qualificat d’indignant. ‘L’opacitat d’ADIF ha facilitat una estafa que, presumptament, podria ser molt greu, sobre una obra de gran importància com és l’estació de la Sagrera’. Per això, ha dit, ‘proposem la transparència en la gestió de totes les infraestructures, una investigació a fons i que s’aclareixi tot, així com una descentralització per poder decidir i pagar des de Catalunya les nostres infraestructures’.

És precisament ‘quan no decideix Madrid, que el món s’interessa a connectar amb Catalunya. Així ho demostra, per exemple, el vol Barcelona – Pequín’.

Presentació de la campanya a comarques gironines

El president de la Federació Regional de Girona, Josep-Maria Rufí, ha explicat la campanya a nivell gironí de les eleccions al Parlament Europeu. Ha destacat que l’acte d’inici de campanya a nivell nacional és a l’Auditori de Girona, el dijous, 8 de maig a les 10 del vespre. Comptarà amb les intervencions de Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Marta Rovira, Oriol Junqueras, Bernat Costas, Magda Casamitjana i Maria Mercè Roca.

Així mateix, s’han programat actes arreu de comarques gironines: Banyoles, Figueres, Olot, Lloret de Mar…

El candidat gironí, Bernat Costas, ha destacat la importància d’anar a votar el proper 25 de maig i trencar amb l’alt nivell d’abstenció que hi ha a Catalunya en les eleccions europees. ‘Catalunya ha de deixar de ser la regió amb la participació més baixa a nivell Europeu’. ‘Tenim la oportunitat de votar i hem de demostrar el món que ho volem fer, sobretot pensant en el 9 de novembre’. Costas ha remarcat la importància de les eleccions Europees, ja que el 70% de les normatives que s’apliquen a Catalunya provenen de directives europees’.

Magda Casamitjana, de Nova Esquerra Catalana, ha ressaltat que ‘no hi ha altra solució que si Catalunya no és un Estat, no ens en sortirem. Cal un estat català. Pel que fa a Europa ha dit que ‘Europa és molt important, convivim amb Europa cada dia. Volem una nova Europa, per les persones, més enllà del diner, més justa i per a les persones, on la complicitat i la participació siguin fonamentals’. ‘Volem una UE amb més democràcia, amb les mateixes oportunitats per a tothom. Amb una unió econòmica, per poder acabar amb les retallades. Cal un ‘New Deal per generar ocupació. També cal unió social, un pacte per a les persones.’