The Economist veu a prop eleccions plebiscitàries

Comparteix-ho amb els teus amics:

El setmanari britànic The Economist considera que el Govern espanyol “està fracassant” en la gestió del procés sobiranista català. A més creu que el més probable és que s’acabin celebrant eleccions plebiscitàries a Catalunya, malgrat que convida Artur Mas i Mariano Rajoy a “dialogar”.

eco_457

The Economist, en un article titulat “Les guerres de secessió espanyoles”, explica que el fet que els presidents català i espanyol s’evitessin “l’un a l’altre” en un acte a Barcelona és un exemple de com “Espanya està fracassant a l’hora de gestionar un dels seus problemes més espinosos”.

Segons el setmanari, Rajoy “podria convocar” el referèndum però recorda que el PP no vol. És per això que no veu solució possible i que segurament se celebraran eleccions plebiscitàries a Catalunya si no es pot fer la consulta. Malgrat tot, s’assegura que els dos presidents “haurien de parlar”.

També parlen de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), la qual amenaça “amb la desobediència civil i una declaració unilateral d’independència”. Per contra, manifesten que d’altres sectors conviden el Govern espanyol a “suspendre l’autonomia de Catalunya” i prendre el control.

The Economist fa referència a incidents recents, com l’atac d’ultres al centre Blanquerna de Madrid o l’agressió a Pere Navarro diumenge passat. “La tensió està empitjorant”, lamenten.

e-noticies.cat