Tindra lloc a Olot el primer festival de grups vocals de Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

La veu, la formació i la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival de grups vocals de Catalunya, que se celebrarà del 8 a l’11 de desembre a Olot

La primera edició de VEUS, el festival de grups vocals de Catalunya, concentrarà 7 concerts i 4 tallers de formació al llarg de quatre dies a Olot. El festival, que se
celebrarà del 8 a l’11 de desembre, neix amb la voluntat de consolidar-se en el món dels festivals musicals català com a punt de trobada de tot el moviment social, cultural i musical al voltant dels grups vocals que actualment està en auge.

festivalveus_

A l’acte de presentació de Veus, que ha tingut lloc aquesta tarda a Can Trincheria, el programador musical del festival, Albert Mas, ha afirmat que “Veus inclou artistes de renom internacional de la talla d’Emmanuel Djob (gospel) i un espectacle basat en els temes més especials interpretats pel Quartet Mèlt, guanyador de la tercera edició del programa de televisió Oh Happy Day de TV3”. Ariadna Olivé del Quartet Mèlt, que també ha assistit a la presentació, ha subratllat que “bona part dels grups han sorgit del món coral, que té una trajectòria enorme a Catalunya”. Per això, ha afegit Olivé “realment és molt interessant un festival que combini l’aprenentatge musical i l’aspecte social, la interelació que suposa el cant coral”.

Al festival de grups vocals de Catalunya es podrà gaudir d’una variada programació que anirà des de concerts a capela, descobrir la tecnologia del looping o la barbershop music, participar en una gospel jam o aprendre a cantar òpera, entre d’altres. VEUS va dirigit tant al públic en general interessat en la música vocal com també als membres de grups vocals i corals amateurs, semi-professionals i professionals interessats en formar-se amb professors de renom, compartir experiències amb altres formacions vocals d’arreu del país i gaudir d’una programació rica, variada i de qualitat. “Ens vam decidir per impulsar a Olot un festival de grups vocals per la importància que cada vegada té més aquest sector a Catalunya i perquè no hi ha cap altre esdeveniment semblant: que ofereixi espectacles per al públic, a més de formació i participació de les mateixes corals” ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda. A més, segons Vayreda, “l’hem programat del 8 a l’11 de desembre perquè, tot i que és un període amb molta oferta de mercats de Nadal, volem consolidar Olot i la Garrotxa com a destí d’hivern”.

El festival de grups vocals de Catalunya està organitzat per l’Ajuntament d’Olot i FM Espectacles Girona, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i suma la col·laboració de la Federació de Cant Coral de Catalunya i de les corals locals del territori.

Info: Ajunt. Olot