VÍDEO: Torna la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles amb més propostes i novetats

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ja arriba l’Aloja, la multitudinària Fira Medieval Fantàstica de Banyoles se celebrarà aquest cap de setmana durant els dies 7, 8, i 9 d’octubre del 2016 al centre de la ciutat organitzada per l’Ajuntament de Banyoles, i amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la companyia Alma Cubrae, i M21eventos. Hi col·laboren el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, el Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, el Ministeri de Treball, i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. La Fira ha estat presentada aquest dimecres per la de regidora Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, i el director d’Alma Cubrae, Àngel Rodríguez.

aloja

Novament com en les últimes cinc edicions la Fira començarà el dijous dia 6 a la tarda amb una lectura de contes medievals a la Biblioteca de Banyoles, enguany amb el títol de “Conte de Dracs”. A partir de divendres a la tarda ja es podrà gaudir del mercat medieval situat als carrers Àngel Guimerà, plaça Major, Pia Almoina, Abeurador, Porta Turers, Canal i al carrer Major. Enguany la Fira creix novament i hi haurà unes 93 parades.

El dissabte i diumenge es podrà gaudir de moltes novetats a la 8a edició de la Fira Aloja. Hi haurà novetats i moltes més activitats que en edicions anteriors com ara Bufons a la cort, Scroon el diable alat, El perfumer, el Follet blanc o tallers infantils de varetes màgiques o de fer pa. A l’espectacle de L’arnés del cavaller, també a càrrec d’Alma Cubrae, es donarà resposta a preguntes relacionades amb els cavallers i les seves armadures.

Una de les novetats és que s’instal·larà un punt d’informació turístic a la plaça Major de Banyoles amb un doble objectiu: promocionar les activitats de l’Aloja i atenció turística per gaudir de Banyoles i el Pla de l’Estany.

El Torneig d’Herois, l’espectacle del Pas d’armes històric i les Remeieres de la companyia Alma Cubrae són un dels grans atractius de l’Aloja. Alma Cubrae estarà acompanyada d’uns 50 voluntaris que han volgut contribuir a la Fira Aloja. Algunes altres propostes a tenir en compte seran el Tir a l’orc, les visites guiades, l’espai esotèric, tir amb catapulta, exposicions, les passejades en poni, l’exposició i demostració de vol de falconeria, entre moltes altres propostes.

Els comerciants del carrer de la Canal muntaran parades de caire medieval, es podrà fer una volta a l’Estany amb la barca Tirona amenitzat per activitats teatralitzades medievals o assistir a la presentació del llibre sobre La cuina medieval i renaixentista de Jaume Fàbrega.

La regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha manifestat que “enguany hem volgut fer un tomb important a la Fira, incorporant moltes més parades, moltes més activitats, més tallers, més exposicions, més activitats itinerants per a tot tipus de públic”. Vilà ha afegit que “instal·lant el punt d’informació turístic no només volem informar de la Fira sinó que volem explicar al visitant tot el què la ciutat els pot oferir en qualsevol època de l’any”.

Podeu consultar tota la programació AQUÍ

Foto de la presentació de l’Aloja. D’esquerra a dreta: Joana Vilà, regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles; i Àngel Rodríguez, director d’Alma Cubrae.