Tornen una vegada més els consells de barri de Banyoles

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tornen una vegada més els consells de barri de Banyoles organitzats per l’àrea de Participació ciutadana de l’Ajuntament de Banyoles

Els 5 consells de barri s’han convocat per aquest abril i maig del 2016. Aquest dilluns es va convocar el primer a Canaleta i els següents són el Consell de barri de Mas Palau (21 d’abril a 2/4 de 9 del vespre al casal de barri de Mas Palau), el Consell de barri de la Farga (28 d’abril a 2/4 de 9 del vespre al Centre Cívic Banyoles), el Consell de barri de Sant Pere (2 de maig a 2/4 de 9 del vespre al casal de barri de Sant Pere), i el Consell de barri de les Rodes (9 de maig a 2/4 de 9 del vespre a la sala d’actes de l’Ajuntament).

consell de barri de Canaleta

Els consells de barri de Banyoles pretenen garantir i impulsar la participació dels veïns i veïnes de Banyoles, i de les associacions, en els assumptes municipals. Són consells de participació que tenen caràcter consultiu, de formulació de propostes i suggeriments. Els consells de barri són un espai de diàleg per resoldre problemes d’interès general i construir projectes compartits de ciutat.

En el Consell de barri de Canaleta es van repassar els temes del consell de barri anterior (desembre 2015), es va explicar el nou sistema de subvencions de les festes de barri, els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Banyoles van fer balanç de la seguretat al barri, i es va parlar dels assumptes que els veïns i veïnes consideraven més importants i que els afectaven més. Per la vintena de veïns que hi van assistir, les qüestions que més preocupaven eren la mobilitat fins al centre de la ciutat i la construcció d’una pista esportiva polivalent. L’objectiu d’aquesta pista és que els nens i nenes del barri tinguin un espai per jugar i alhora serveixi en hores lectives a l’institut Josep Brugulat. L’Ajuntament també la considera necessària i s’ha compromès a construir-la, fins i tot, ja hi ha destinat una partida del pressupost municipal del 2016.

La regidora de Participació ciutadana de Banyoles, Clàudia Massó, ha manifestat que ”els consells de barri són un espai que ens permet conèixer les idees i preferències dels veïns i veïnes, i un bon espai per construir iniciatives que afectin els barris i la ciutat”.