Tot a punt per a la Fira de la Primavera a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Tot i que bona part dels actes tindran lloc dilluns, coincidint amb el Primer de Maig, algunes activitats comencen divendres

VEURE PROGRAMACIÓ AQUÍ

Aquest dilluns 1 de maig, Olot s’omplirà de propostes firals, culturals i esportives per donar la benvinguda a la primavera. A les 9h del matí a l’escola del Pla de Dalt, començaran les inscripcions del 27è Trofeu Primavera (Memorial Josep M. Carrera) per a nens i nenes ciclistes federats de 5 a 14 anys.

A les 10h, sortirà la 5a Cursa de la Moixina organitzada per Linkinesis SL i es donarà el tret de sortida la Fira de la Primavera al centre d’Olot. Com cada any, la fira comptarà amb el mercat de l’automòbil i la secció comercial al Passeig d’en Blay, el mercat extraordinari de roba des del Firalet fins la plaça Balmes i la Mostra de bonsai i suiseki serà a l’Hospici. Una de les novetats d’aquest any és el canvi d’emplaçament del mercat d’artesania que s’instal·larà a la plaça del Teatre. La plaça Major, que habitualment acollia el mercat de l’artesania, es dedicarà aquest any a la Fira d’activitats extraescolars (5:PM). Serà la 5a edició d’una iniciativa que té per objectiu reunir, en un dia i en un mateix espai, tota l’oferta pública i privada d’activitats extraescolars de la ciutat d’Olot per facilitar l’elecció d’activitats extraescolars als pares i mares de la ciutat, i oferir un espai de promoció i difusió a empreses, entitats i institucions que realitzen aquest tipus d’activitats.

El mercat del disc se situarà a la plaça Clarà, mentre que les parades del mercat de col·leccionisme i andròmines també canvien d’espai i aquest any s’instal·laran a la plaça del Mig. Com cada any, el Club Motor Antic Garrotxa (MAG) participa del Primer de Maig. En aquesta ocasió amb la 15a exposició de la història del motor a la Garrotxa amb un monogràfic dels 71 anys de la Vespa, que es podrà veure al Firal d’Olot.

La dansa també tindrà el seu espai a la Fira amb l’espectacle que el gimnàs ÀREA oferirà a les 11h i les 13h al capdamunt del Firal. De les 17 a 19h, al mateix lloc, exhibició de zumba i hip hop a càrrec del gimnàs Top Team Fight and Fitness i de crossfit a càrrec de Crossfit Olot. I a les 18h, desfilada popular al Casino Olotí a càrrec de l’Associació de Comerciants d’Olot.

El regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, ha explicat que “tot i que els actes es concentren al dilluns, s’ha intentat allargar l’activitat la resta de dies”. Per això, segons Vayreda, hi haurà visites guiades al volcà Monsacopa i Sant Esteve durant el mateix dissabte. Vayreda ha afegit que “a la Fira hi haurà un total de 140 parades, una mica menys que l’any passat perquè en coincidir en dilluns les parades de fruita s’han de traslladar a la plaça Balmes i no hi ha tant d’espai per al mercat extraordinari”.

Emprimavera’t i la trencada de les guardioles, també per l’1 de maig
Una de les novetats de la Fira de la Primavera és que coincideix amb l’Emprimavera’t. L’Associació de Comerciants d’Olot (ACO) promou la iniciativa que, aquest any arriba a la 3a edició. Va començar l’any 2015 amb la idea de dinamitzar i engalanar el centre de la ciutat amb l’arribada de la primavera. Aquest any, es consolida el muntatge floral de l’escalinata principal de Sant Esteve. S’hi podrà veure el dissabte 29 d’abril al matí i a partir de les 17h de la tarda s’entregaran les flors als clients de les botigues d’Olot. Per aconseguir-les, cal dirigir-se a qualsevol dels comerços associats a l’ACO que seran els que facilitaran el val que caldrà entregar per recollir la flor a l’escalinata de Sant Esteve. Aquest any també es repeteix l’altra novetat de l’any passat: el fet que cada comerç presenti un muntatge floral davant la seva botiga.

La novetat d’aquest Emprimavera’t és que hi haurà muntatges florals a diferents espais del centre d’Olot. Hi haurà propostes a 12 emplaçaments: la plaça Major, el pati de l’antic Hospital, les escales de Sant Esteve, la capella dels Dolors, la plaça Móra, la plaça del Conill, la plaça Catalunya, el Firal (davant del Teatre), Can Trincheria, l’entrada a l’Ajuntament, la capella de Sant Ferriol i la plaça del Carme. Hi participen les floristeries d’Olot i les empreses col·laboradores de l’Àrea de Jardineria de l’Ajuntament d’Olot.

Des de l’ACO i l’Ajuntament d’Olot es fa una crida a les persones que resideixen a aquests espais de la ciutat perquè se sumin al projecte. Se’ls demana que engalanin amb flors els seus balcons i que ho facin saber a l’organització. “Totes les persones que aquest dissabte 29 d’abril es dirigeixin a les escales de Sant Esteve amb una fotografia del seu balcó engalanat rebran una planta commemorativa” ha explicat el regidor Josep Gelis.

El president de l’ACO, Jordi Rovira, ha avançat que “l’única actuació de l’Emprimavera’t que només serà d’un dia, serà el muntatge que s’instal·larà a les escales de Sant Esteve i les propostes florals de les botigues”. La resta d’espais es podran veure del divendres 28 d’abril al dilluns 1 de maig, coincidint amb la Fira de la Primavera.

També s’inclou dins les activitats d’aquest Primer de maig, la campanya “No et quedis el canvi”. L’Associació de Comerciants d’Olot i Càritas impulsen la que ja serà 5a edició d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport i col.laboració de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot. El seu director, Tavi Algueró, ha explicat que “aquest any des de l’Escola s’ha fet el cartell i es participarà de l’activitat de l’1 de maig”.

Continuant amb la dinàmica dels últims any, l’Associació de Comerciants compra 160 guardioles de terrissa i l’Escola Municipal d’Expressió s’encarrega del disseny del cartell. Els alumnes de tres escoles de primària de la ciutat i comarca, de manera rotatòria fan la pintada de prop d’un centenar de guardioles. El dia 1 de maig a partir de les 11h i a la plaça Major, es farà l’acte públic de la pintada de la resta de guardioles que no s’hagin pintat des de les escoles.

Les guardioles, una vegada estiguin pintades, es repartiran a diferents botigues del centre d’Olot. Hi seran fins al 27 de maig perquè tothom qui vulgui pugui dipositar-hi l’aportació que consideri oportuna. La primera setmana de juny es farà la trencada de les guardioles a tres de les escoles on s’hagin pintat: a l’escola Castellfollit de la Roca, la de Sant Joan les Fonts i Sant Roc. Els diners recollits es destinaran íntegrament als programes socials de Càritas Garrotxa. Joan Pelaez ha subratllat “les aportacions individuals que ajuden als programes i donen valor a la feina realitzada per als voluntaris que ja són més de 200”.

RELACIONAT:

Vídeo: Fira de la Primavera 2015

https://vimeo.com/126703825