Tot a punt per al primer Festival de l’Economia Social i Solidària Rural

Comparteix-ho amb els teus amics:

Organitzat per la Xarxa d’Economia Solidària de la Garrotxa i el Ripollès i amb el suport de l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès i el CercleGR es celebrarà el dissabte 31 d’agost a Vallfogona de Ripollés.

Als entorns rurals hi ha relacions econòmiques diverses, però són espais on formes ètiques i sostenibles de produir, distribuir i consumir hi són presents, la FESSrural busca visibilitzar-les!

El Festival de l’Economia Social i Solidària Rural neix amb l’ambició de ser un punt de trobada de totes les iniciatives del Ripollès i la Garrotxa que representen una alternativa viable i sostenible per satisfer les necessitats individuals i globals, alhora que serà un espai per a la divulgació dels valors de l’economia social i solidària a través de debats, xerrades formatives o exposicions, entre altres.

Volem que el FESSrural esdevingui un espai per a visibilitzar i descobrir els projectes de l’economia transformadora de la Garrotxa i el Ripollès, per això hem dissenyat l’espai del Mercat Social, un punt de trobada on productores, artesanes, cooperatives, creadores, entintats, associacions i projectes d’economies transformadores es presenten al públic visitant. El Mercat Social funcionarà amb la moneda social Firatrok.

Totes les inicatives que vulguin participar en el Mercat Social s’han d’inscriure a www.fessrural.cat i omplir el formulari abans del 20 de juliol.

També proposem una oferta d’activitats formatives i de descoberta de les economies transformadores per a les persones visitants a través d’una programació de xerrades, exposicions, debats i accions artístiques, el programa definitiu serà presentat al poble i en roda de premsa el proper 13 de juliol a les 19h30 a Vallfogona de Ripollès.

Les impulsores del FESSrural formem part de la XES Garrotxa i la XES Ripollès i defensem un sistema econòmic respectuós amb les persones i l’entorn que funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.

El FESSrural compta amb el suport indispensable de l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès, la Comissió de Festes de Vallfogona, el Cercle Garrotxa Ripollès (CercleGR) i la XESCatalunya.