Tot a punt per l’11è Combat de Corrandes de la Garrotxa!

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Combat de Corrandes és una diada cultural i festiva entorn al cant improvisat i a la cultura popular, ja consolidada arreu del territori com a referent de la difusió de la glosa i la cultura dels i pels Països Catalans.

L’onzena edició -i molt i molt anhelada després de dos anys- està organitzada per dues entitats de la comarca: el Grup de Joves de Montagut i l’Ateneu Mala Petja; i per l’associació pel foment de la glosa i el cant improvisat, Cor de Carxofa.

La diada se celebrarà el dia 21 de Maig al poble de Montagut, municipi que ens els darrers anys ha acollit aquest acte cultural. S’iniciarà la jornada a dos quarts de dotze amb la Matinal de Cultura Popular, amb la cercavila amb els gegants i gralleres de Terra Aspra, amb una demostració de danses tradicionals amb l’Esbart Marboleny, i l’actuació dels Músics de Riudaura. Durant tot el matí, hi haurà diverses parades d’organitzacions de les encausades en suport antirepressiu.

Cap a quarts de dues començarà el Dinar Popular, que constarà d’una bona fideuà, i carn a la brasa, Vi, aigua, cafè i postres. També hi haurà una alternativa de menú vegetarià. Per passar més bé l’assolellada, el tiquet del dinar d’enguany inclou el barret i el got de l’edició del Combat.

Havent dinat, l’Obertura Folla, començarà a escalfar l’ambient i l’humor a la plaça, donant pas a l’esdeveniment més esperat del dia: el Combat de Corrandes, que arribarà carregat de ganes i habilitat per enfilar rimes i corrandes durant tota la tarda. A les valentes i valents que participin al Combat, estaran acompanyades amb la música de l’Orquestrina -formada per en Guillem Ballaz al violí, en Marcel Casellas al contrabaix i en Marcel Marimon a la Guitarra-, i la Marta Rius serà la “Ponicana”-qui anirà donant forma i enfilarà els temes de cada ronda del combat.

El jurat d’enguany estarà format per l’Eulàlia Reguant, diputada de la CUP a la Generalitat; per la Raquel Vilar, advocada i activista olotina; per Josep Vilar, escriptor i historiador de l’Alta Garrotxa; i per la Dolors Sabaté, ex-alcaldessa de Badalona i experta en la glosa i el cant improvisat. Entre elles decidiran qui anirà passant a les següents rondes, i qui finalment s’endurà el premi de “Corrander/a Garrotxí/na” i “Corrander/a Major”.

En acabat el combat, Fetus, el grup empordanès, tocarà el seu darrer disc on fan una revisió del cançoner del darrer joglar català. I per rematar la jornada, PD Milicianes punxaran un grapat de bona música per a posar punt i final a una diada de festa, cultura i lluita, de la que volem gaudir i esperem que sigui tot un èxit!

Per a més informació i programació, consulteu la nostra pàgina web: https://combatdecorrandes.cat/
I també, per a properes actualitzacions, el nostre perfil a les plataformes d’Instagram i de Twitter: @combatcorrandes