Tot apunt per què comencin una llarga i intensa Festa Major de Torelló

Comparteix-ho amb els teus amics:

Del 24 de juliol al 2 d’agost, Torelló viurà una llarga i intensa Festa Major. Com ja és habitual, els actes clàssics i tradicionals i les activitats més transgressores conviuran en harmonia al llarg d’aquest periple festiu. Gegants, sardanes, teatre, concerts, animació infantil i l’oferta de la festa jove, composen una extensa programació festiva.

El tret de sortida de la Festa Major serà el dijous 24 de juliol, amb la Festa del Batre i la Civada, la popular Porronada, que aquest any compleix el 20è aniversari. Des d’un punt de vista més formal, però, l’inici de la Festa Major es fa amb el pregó, que en aquesta ocasió anirà a càrrec dels Dansaires de la Vall del Ges, entitat que compleix el 25è aniversari de la seva fundació.

00422072014

En l’acte de presentació, l’alcalde Santi Vivet va explicar que la Festa Major vol ser un reflex del que és Torelló, “oberta, participativa i engrescadora”. En aquest sentit va afegir que s’han preparat un munt d’activitats per a tots els públics i per a tots els gustos, “la gran majoria de les quals, a més, de caràcter gratuït”. En el decurs de l’acte, es va presentar el cartell guanyador del concurs d’aquest any, obra de Ferran Carbonell.

El tècnic de Cultura, Pep Tines, va comentar algun dels actes d’una Festa Major que “no difereix massa de la d’anys anteriors”. De tota manera va destacar els dos espectacles teatrals, ‘L’Esquella de la Torratxa’ d’Egos Teatre i ‘La gran ilusión’ amb Antonio Díaz el Mago Pop, del qual se n’ha hagut de programar una segona funció ja que s’han exhaurit les localitats de la primera. També va esmentar les exposicions, les visites guiades al Museu de la Torneria i la jornada de portes obertes de Can Parrella.

Els Deixebles de Sant Feliu són els encarregats d’organitzar la vessant més transgressora de la Festa Major, amb activitats que, al llarg dels anys, s’han anat consolidant, com ara el Poliphilo, el Polifang, la Batalla Campal de Cebetes, el Deixeble d’Acer, el Sopar de Solters i Solteres o el Riminí que “aquest any serà més organitzat”, segons els responsables de l’entitat. Entre els 25 actes que organitzen els Deixebles, entre els quals tots els concerts joves, destaca el 20è aniversari de la Porronada que tindrà “una celebració especial”, ja que dos escolans acompanyaran Sant Feliu, personatge interpretat per l’anterior president de Deixebles, Isaac Espaulella, i que aquest any el farà per darrer cop. La intenció dels organitzadors és que, a partir de l’any vinent, aquest personatge, com el Rei Carnestoltes, sigui interpretat rotatòriament per algú especialment destacat en les festes de Torelló.

L’alcalde va voler fer un agraïment a totes les entitats que, en major o menor mesura, col·laboren en l’organització de la Festa Major, començant pels Deixebles de Sant Feliu que n’assumeixen una part molt important, però també l’Agrupació Sardanista; l’Associació d’Estudis Torellonencs (ADET); l’Agrupació Fotogràfica; el Club Ciclista; el Club Atlètic Torelló; els Diables; els Grallers i Geganters; els Dansaires de la Vall del Ges; l’Escola d’Arts Plàstiques; l’ANC de la Vall del Ges; i el grup Xarxa de Torelló que estrena de dos espectacles teatrals per la Festa Major. Finalment, Santi Vivet va afirmar que “entre tots aconseguim l’objectiu de tenir una Festa Major potent, popular i participativa”.