Treballs de millora als paratges de la Moixina

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els treballs de millora als paratges de la Moixina i el manteniment i millora dels afloraments d’interès geològic es finançaran mitjançant la col·laboració de l’Obra Social de “La Caixa”

Aquesta setmana el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient i el director executiu de l’Obra Social “la Caixa” han signat la renovació del conveni de col·laboració que suposarà la inversió de 450.000 euros per part de l’entitat financera i permetrà dur a terme 19 noves iniciatives de conservació de la biodiversitat i facilitarà l’accés al món laboral a més de 50 persones en risc d’exclusió.

L’Obra Social ”la Caixa” i el DAAM han treballat conjuntament des del 2008 a través d’un primer conveni del programa per conservar i millorar els espais protegits catalans en la realització de diversos projectes a tot Catalunya, tant al parc nacional i parcs naturals com en paratges naturals d’interès nacional, en reserves naturals i en espais que formen part de la xarxa Natura 2000.

Els objectius del conveni renovat són principalment la millora dels hàbitats forestals i la prevenció d’incendis, el manteniment d’hàbitats d’interès, la millora dels espais fluvials, aiguamolls i formacions de ribera, i la restauració d’àrees degradades. També la millora de la connectivitat ecològica i paisatgística, així com la preservació de la biodiversitat, el reforç del teixit econòmic i l’impuls de la formació laboral de la població local, el foment de la sensibilització ambiental mitjançant sistemes d’informació i formació, etc.

En l’edició d’enguany, uns dels projectes seleccionats ha estat el de la millora ecològica i paisatgística dels aiguamolls i paratges de la Moixina i el manteniment i la millora dels afloraments d’interès geològic dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquest projecte és, en part, la continuació del que es va desenvolupar durant el període 2010-2011.

Anteriorment s’havien subvencionat els projectes següents dins el PNZVG:

– Manteniment i millora dels recs, condicionament i millora dels itineraris-senders i millora paisatgística i ecològica de les basses d’en Broc als paratges de la Moixina, els anys 2010-2011.
– Ordenament d’ús públic i accessos a Santa Margarida, l’any 2012.
– Ordenament d’ús públic i accessos al Croscat, el 2013.

Aiguamolls_Moixina_Vicens_J_EBA3_52_250

Comparteix-ho amb els teus amics: