Tres centres educatius de la Garrotxa premiats a la tercera Mostra de projectes emprenedors d’FP a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

Nou centres educatius han resultat guanyadors de la tercera Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya. Els instituts guardonats han rebut aquest dimarts a la tarda els premis de mans de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, al Cosmocaixa de Barcelona. Els instituts guanyadors són: Escola Joviat de Manresa, Institut Montserrat Roig de Terrassa, Institut La Garrotxa d’Olot, Institut Bosc de la Coma d’Olot, Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, Institut La Guineueta de Barcelona, Educem de Granollers, Centre d’estudis Joan XXIII de l’Hospitalet i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.

La Mostra vol exposar i promocionar els millors projectes emprenedors del curs 2013-2014, realitzats per alumnes de formació professional. S’han valorat els projectes que reflecteixen la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes a concurs han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.

També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Institut de l’Ebre (projecte Invert i projecte Bioebre), Escola Tècnico Professional Xavier de Barcelona (projecte Hostessfarma), i l’Institut de Terrassa (projecte Denim Jeans).

En l’edició d’enguany de la Mostra s’han presentat 34 projectes a concurs.

– Gallines per a tothom, projecte de l’Escola Joviat de Manresa guanyador del primer premi a la Millor idea en grau mitjà. Creació d’una empresa que es dedica a prestar un servei de lloguer de gallines, dins d’un galliner què també es pot visitar, posar nom a les gallines, donar-les de menjar, agafar-les i recollir-ne els ous. Aquest producte està adreçat a nens i famílies.

– Akam, de l’Institut Montserrat Roig de Terrassa, primer premi al projecte Més viable en grau mitjà. Empresa que ofereix tot tipus de mobles, objectes personals i de decoració, reciclats..

– Can Mas Nou, de l’Institut La Garrotxa d’Olot, l’Institut Bosc de la Coma d’Olot, i l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, premi al Millor projecte col·laboratiu entre cicles tant en la categoria de grau mitjà com en grau superior. Empresa que vol produir i distribuir els seus productes d’explotació ecològica, repartint: cistelles de fruita, verdura, ous, mel, pol·len i verdures en conserva.

– Snailfarm, de l’Institut La Guineueta de Barcelona, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau mitjà. Creació d’una empresa que es dedica a la criança de cargols europeus per a la producció i venda de crema estètica, gel de bany i bàlsam labial, obtinguts de la secreció de los mateixos i també per vendre com a producte de restauració.

– Tot aquí, d’Educem Centres d’Ensenyament de Granollers, primer premi a la Millor idea en grau superior. Empresa que es dedica a la compra i venda tant directa, com per web, de tallers de reciclatge i subhastes de productes de segona mà.

– Adaptour, del Centre d’Estudis Joan XXIII de l’Hospitalet, primer premi al Millor pla de projecte en grau superior. Empresa que ofereix un servei de transport turístic adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, amb Tours per la ciutat de Barcelona.

– Liyorestaurant, de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, primer premi al projecte Més viable en grau superior. Restaurant que ofereix un servei de menjar sa amb dos tipus de propostes gastronòmiques:
. “Urban picnic” Per a persones que treballen i mengen sempre en restaurants.
. “Urban Meals”: Per a persones que només precisen del servei els caps de setmana.

– Actibages, de l’Escola Joviat de Manresa, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau superior. Servei que ofereix una pàgina web especialitzada amb informació de les activitats que s’organitzen a la comarca del Bages promocionant especialment les activitats solidàries.

També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Institut de l’Ebre (projecte Invert i projecte Bioebre), Escola Tècnico Professional Xavier de Barcelona (projecte Hostessfarma), i l’Institut de Terrassa (projecte Denim Jeans).