Tret de sortida a les inscripcions per a la 5ª Oncobike

Comparteix-ho amb els teus amics:

La cursa solidària de BTT a benefici de la Fundació Oncolliga Girona se celebrarà el 17 d’octubre a la Vall de Llémena

Els equips es podran inscriure a partir d’aquest diumenge, 1 de març, a través del web oncobike.cat

Tret de sortida a la 5a edició de l’Oncobike. El pròxim diumenge, 1 de març, s’obre el període d’inscripcions per participar a la prova solidària en BTT per equips promoguda per la Fundació Oncolliga Girona amb el suport del Club Ciclista Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llèmena. Sota el lema “En la lluita contra el càncer, cada pedalada compta”, la cursa se celebrarà el 17 d’octubre i tornarà a tenir com a escenari Sant Gregori i la Vall de Llémena.

Es manté també l’objectiu solidari de la prova: recollir diners per finançar el servei d’Estètica Oncològica Integral, que té com a finalitat prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts. El servei es va posar en marxa el maig del 2018 a Girona i Olot i durant el 2019 s’ha anat implementant també a Blanes, Palamós, Figueres i Campdevànol. “El nostre objectiu sempre és apropar al màxim els serveis que oferim al malalt, per això estem molt contents d’haver pogut fer el mateix amb l’Estètica Oncològica Integral”, ha explicat Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga Girona.

Des de la primera edició, l’Oncobike ha recaptat un total de 144.329 euros, 58.000 dels quals es van destinar a reformes de millora en els pisos que s’utilitzen com a llar-residència per a malalts i familiars, a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta. La resta han servit per a impulsar el servei d’Estètica Oncològica Integral i a altres necessitats de l’entitat.

Topall de 100 equips

La cinquena edició de l’ONCOBIKE arriba sense gaire novetats destacades, més enllà d’alguna petita modificació en els itineraris. Els organitzadors esperen créixer en nombre de participants (l’any passat hi van prendre part 73 equips), però per motius de logística i seguretat ha fixat un topall màxim de 100 equips. La prova es manté a la Vall de Llémena i per organitzar-la l’Oncolliga tornarà a comptar amb el suport tècnic del Club Ciclista de Sant Gregori i l’associació Cingles de la Llémena, i amb la col·laboració dels municipis que conformen la Mancomunitat de la Vall de Llémena: Sant Gregori, Canet d’Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. L’esdeveniment compta també el suport de desenes de voluntaris que s’ocupen de les tasques logístiques.

La prova constarà de dos itineraris, un de 200 km i un altre de 100 km, pensat per a aquells equips que potser estan menys preparats físicament, però que tenen ganes de participar. Tots dos recorreran camins i pistes dins un entorn ideal per a la pràctica d’aquest esport. Per participar-hi, els diferents equips hauran de reunir un total de sis ciclistes que podran fer relleus durant la cursa (sempre n’hi haurà d’haver com a mínim dos en ruta). Els equips hauran de fer un donatiu mínim de 500 euros a benefici de la Fundació Oncolliga Girona. A part, cada participant haurà d’abonar el preu de la inscripció: 50 euros en cas de comptar amb llicència federativa i 55 euros sense l’esmentada llicència.

Comparteix-ho amb els teus amics: