Tretze empreses càrnies gironines estan autoritzades per exportar a Taiwan

Comparteix-ho amb els teus amics:

Taiwan és un dels mercats que està en el punt de mira de les empreses gironines per les extraordinàries possibilitats comercials que ofereix la illa asiàtica que compta amb un gran potencial econòmic i social. La seva localització estratègica la situa a prop dels grans mercats internacionals com és Tokio, Shanghai o Hong Kong. Això juntament amb la seva avançada capacitat per a innovar, posiciona l’economia de Taiwan entre les millors del món. En l’actualitat a les comarques gironines hi ha tretze empreses càrnies que estan homologades per oferir els seus productes a aquest país, segons dades del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient facilitades a la FOEG. En total a Catalunya divuit empreses disposen de l’autorització i a l’Estat Espanyol 51.

El mercat d’aquest país asiàtic es va obrir fa només sis mesos i és molt important per les exportacions gironines en general i, en particular, per les de carn de porcí i subproductes. L’acord que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va tancar el setembre passat amb les autoritats taiwaneses té un ampli abast ja que permet oferir tant carn fresca i despulles com tot tipus de productes carnis d’origen porcí.

P1100567

La carn de porc acapara el 95 per cent de les exportacions a Taiwan procedents de la demarcació. La resta de productes que s’ofereixen són filaments sintètics o artificials.

Les empreses càrnies gironines que exporten a Taiwan representen un 10 per cent del total de càrnies que hi ha a la demarcació. L’objectiu és ampliar aquest percentatge i incrementar el nombre d’exportacions gironines a l’ illa asiàtica de 23 milions d’habitants . És per això que la FOEG ha organitzat una trobada d’empresaris de la demarcació amb el representant de l’Oficina Econòmica i Cultural de Taipei a Espanya (que és com es denomina l’ambaixada de Taiwan a Espanya), Javier Ching-shan Hou, per tal de facilitar els contactes empresarials amb aquest mercat de recent obertura.

La trobada, a la qual hi ha assistit una vintena d’empresaris s’emmarca en els anomenats dinars empresarials de la FOEG que es porten a terme periòdicament, amb el suport de La Caixa i l’hotel AC Bellavista. El president de la FOEG, Ernest Plana, ha destacat que “la trobada respon a l’ interès de la patronal gironina per posar en contacte empreses gironines amb persones de països que els puguin ajudar a créixer, innovar i exportar”.

L’ambaixador de Taiwan ha animat als empresaris gironins a visitar l’illa asiàtica per explicar els seus productes i fer negoci. Javier Ching-shan Hou ha destacat la qualitat dels productes gironins i catalans. També ha fet referència a l’acord de transport aeri que manté el seu país amb el Govern espanyol amb l’objectiu d’establir un enllaç aeri directe entre els dos països. En aquest sentit els empresaris gironins presents a la reunió li han manifestat el seu interès perquè aquest enllaç es pugui establir des de Barcelona.

Al vespre està previst que l’ambaixador de Taiwan es reuneixi amb empresaris del sector turístic gironí.