Troben 720 plantes de marihuana a Vilobí d’Onyar arran de l’incendi provocat per un curtcircuit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’inquilí per un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric

Els Mossos d’Esquadra han desmantellat una plantació de 720 plantes de marihuana en un mas de Vilobí d’Onyar (Selva) arran de l’incendi provocat per un curtcircuit. Precisament, el del sistema elèctric que servia per fer créixer els cabdells de droga. El foc es va declarar a la part superior del mas i quan els Bombers van anar a apagar-lo, de seguida van sentir fortor a marihuana. L’endemà de l’incendi, i després de comprovar que l’estructura era segura, els mossos van entrar a la masia i hi van trobar la plantació. A més, també van comprovar com l’inquilí havia punxat la llum. Per això, els agents el van denunciar per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Cedida pels Mossos d'Esquadra Algunes de les 720 plantes de marihuana que creixien al mas de Vilobí d'Onyar. imatge publicada el 2 de juny del 2016

L’olor sovint delata les plantacions de marihuana. Però en aquest cas, no va ser la ferum, sinó la precarietat de la instal·lació elèctrica que feia créixer la droga, i que va acabar originant un curtcircuit.

L’incendi al mas de Vilobí d’Onyar, que està a tocar de la Gi-533, es va declarar aquest dilluns pels voltants de tres quarts de cinc de la tarda. Una trucada al 112 va alertar als Bombers que s’estava cremant part de la casa. El fum i les flames afectaven la part superior de l’habitatge.

Els Bombers van anar a apagar el foc i, de seguida, van sentir fortor de marihuana. Això els va fer desconfiar que hi havia una plantació a la casa. Les seves sospites es van confirmar quan van veure que la llum estava punxada i que en una de les habitacions de la planta baixa hi havia tot d’estris per facilitar el creixement de la droga (ventiladors, tubs, làmpades, etc.).

Els Bombers van apagar l’incendi però, a causa dels desperfectes, van aconsellar que no s’entrés al mas fins al dia següent. Dimarts, amb el permís de l’arquitecta municipal i el vistiplau dels Bombers, els Mossos d’Esquadra van accedir a l’habitatge. A dins, hi van trobar fins a 720 plantes de marihuana.

Per tot plegat, els Mossos d’Esquadra van denunciar l’inquilí del mas. A l’home se l’està investigant per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Foto: Cedida pels Mossos d’Esquadra
Algunes de les 720 plantes de marihuana que creixien al mas de Vilobí d’Onyar. imatge publicada el 2 de juny del 2016.