Entregat el II Premi Turisme Garrotxa a RCR Arquitectes

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el transcurs de l’acte celebrat al Mas les Comelles (la Vall d’en Bas), l’Associació Turisme Garrotxa ha entregat el II Premi Turisme Garrotxa.

En aquesta ocasió, els premiats ha estat els membres de l’equip RCR Arquitectes, per la seva contribució a la internacionalització de la Garrotxa a través de la seva obra.

Des de fa gairebé 30 anys, el despatx RCR Arquitectes, format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, ha posat la Garrotxa a l’avantguarda de l’arquitectura. La seva habilitat única per maridar paisatge i arquitectura els han portat a obtenir diversos premis, entre els quals el prestigiós Premi Pritzker (2017).

L’estil de les seves obres i intervencions està marcat per la geografia, el paisatge i la cultura. D’aquesta empremta en sorgeix una obra que honora i valora el seu origen, però al mateix temps hi intervé amb una gran llibertat formal, que han sabut combinar la interpretació del lloc amb referències i influències globals, convertint els seus dissenys en una arquitectura universal.

Gràcies a la combinació d’innovació i reconeixement, cada vegada són més els amants de l’arquitectura d’arreu del món que s’acosten a la Garrotxa per visitar alguna de les seves obres. Provinents de la Xina, del Japó o dels EEUU, és un públic que demostra tenir una gran sensibilitat cultural i que genera un impacte positiu al sector turístic.

Rafel Aranda, en nom de l’equip, format per Carme Pigem, Ramin Anglada i ell mateix, ha recollit el premi de mans d’Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa i de David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme. Aranda, al seu discurs, ha destacat la importància de rebre aquest premi des de la Garrotxa, doncs els orígens, els valors i les característiques del territori han marcat i marquen l’obra de l’equip.

Seguidament, Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa, ha agraït als premiats el seu compromís amb la Garrotxa i ha posat en valor el territori garrotxí com un espai que ofereix experiències als visitants. Experiències relacionades amb la cultura, el paisatge o la gastronomia.

L’acte ha comptat amb la participació de Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya, que ha compartit amb els assistents les seves reflexions a l’entorn de la vinculació de la cultura i del turisme, en ple Any del Turisme Cultural, en una interessant conferència on ha reivindicat el paper integrador de la cultura en la societat actual.

El premi Turisme Garrotxa es va crear fa dos anys, coincidint amb el 20è aniversari de Turisme Garrotxa, per posar en valor la tasca de la persona o entitat que hagués fet la millor contribució al desenvolupament del turisme a la Garrotxa, tot apostant pels valors de l’associació: sostenibilitat, singularitat, proximitat, cooperació, coneixement, compromís, i responsabilitat.

Info i foto: Turisme Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics: