Txarango, Mishima, Love of Lesbian, Che Sudaka The Excitements i Ol’Green, guardonats amb els Premis ARC 2014

CORTINA, PAU - ACN Els premiats amb els Premis ARC, aquest dilluns fent la fotografia de família a la Sala BARTS
Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha lliurat aquest dilluns els Premis ARC 2014 a la sala BARTS de Barcelona. Txarango, Mishima, Love of Lesbian, Hotel Cochambre, The Excitements, Macedònia, Aquàrium i Ol’Green han estat premiats en les diverses categories dedicades als grups. La Mirona de Salt, el Teatre Kursaal de Manresa, el Guitar Festival Bcn, les Fires de Sant Narcís de Girona, la sala Rocksound, el programa ‘Els matins de TV3’ i la revista Rockdelux han estat els guardonats en la resta de categories. A més, enguany els professionals del sector de la música en directe han reconegut el periodista Àngel Casas amb el guardó a la Trajectòria Professional.

CORTINA, PAU - ACN Els premiats amb els Premis ARC, aquest dilluns fent la fotografia de família a la Sala BARTS
CORTINA, PAU – ACN Els premiats amb els Premis ARC, aquest dilluns fent la fotografia de família a la Sala BARTS

La 12a edició dels Premis ARC ha distingit aquest dilluns al vespre els millors directes del 2014 a l’escena musical catalana, en un ampli ventall de categories (gires en auditoris, festes majors, gires en sales o festivals, entre altres), així com les millors sales, teatres, programacions i mitjans de comunicació de divulgació de la música del país.

Enguany el nombre de categories ha crescut fins a 17, per la incorporació de les guardons a la Millor Gira per a Públic Familiar o Infantil, que ha estat per Macedònia, i la Millor gira per Festivals, que s’ha endut Mishima.

Els altres premiats en les categories habituals de gires han estat, Che Sudaka (millor gira internacional), The Excitements (millor gira per sales de Catalunya), Love of Lesbian (millor gira per teatres i auditoris catalans), Txarango (millor gira per festes majors de temes propis), Hotel Cochambre (millor gira per festes majors de grup de versions o tribut), i Aquàrium (millor gira per festes majors de grups de ball). D’altra banda, el cor Ol’Green, ha estat l’artista revelació de ‘La Vanguardia’.

Pel que fa als premis generals, el Teatre Kursaal, de Manresa, ha rebut el guardó a la millor programació musical de teatre o auditori; la sala La Mirona, de Salt, el premi a la millor programació de sala de concerts; Rocksound, per la millor programació d’espai musical; les Festes de Sant Narcís de Girona per la millor programació de Festa Major; el Guitar Festival Bcn, premi a millor cicle de música o festival; i ‘Els Matins’ de TV3, com a millor mitjà de comunicació o programa musical. A més, la revista Rockdelux ha rebut el reconeixement exprés del jurat.

La gala ha estat conduïda pels periodistes Toni Puntí i Júlia Bertran i ha comptat amb actuacions d’artistes com Love of Lesbian, Els Amics de les Arts, Joan Dausà i Oques Grasses. En el tram final de la cerimònia s’ha lliurat el premi Trajectòria Professional al periodista Àngel Casas, actual director de BTV i Barcelona FM, i dedicat històricament al periodisme musical.

Àngel Casas ha confessat que rebre un guardó per la seva vinculació amb la música és “el que més l’emociona”, malgrat que faci ja molts anys que no es dedica estrictament a aquest periodisme. “Fa 47 anys que em dedico a l’ofici, dels quals només 16 em vaig dedicar exclusivament a la música, però no l’he abandonada mai i sempre he procurat en tots els programes que he fet a televisió, que la música hi fos present”, ha manifestat Casas.

De la seva banda, el president de l’associació ARC, Jordi Gratacós, ha reivindicat que es posi atenció en la música (“l’art més important i necessari de la comunicació universal”, ha dit) amb guardons com aquests que “són un senzill reflex de la realitat”.

Gratacós s’ha estalviat el to amarg que, segons ha reconegut, havia emprat les dues darreres edicions per “reivindicar” el sector i criticar, per exemple, l’augment de l’IVA cultural. Tot i això, no s’ha estat de recordar com “escanyen” la “feixuga paperassa burocràtica i la pressió fiscal”.