Uber assegura que seguirà disponible tot i la decisió judicial que l’obliga a cessar activitat a l’Estat

Comparteix-ho amb els teus amics:

La companyia Uber, el mitjancer en línia que connecta conductors amb passatgers potencials per fer trajectes a baix cost, ha considerat “altament inusual” la decisió d’un jutge de Madrid que l’obliga a cessar activitat a l’Estat espanyol per competència deslleial amb el sector del taxi i el transport de persones. Després d’assegurar que el servei “seguirà estant disponible” per a la seva comunitat d’usuaris, Uber lamenta que l’escrit del jutge “és incompatible amb l’ampli reconeixement polític (…) als beneficis de compartir recursos i l’economia col·laborativa” especialment en un moment de “desocupació elevada i de recuperació econòmica delicada”.

Uber recorda que “nombrosos organismes de competència de la Unió Europea” han sol·licitat “un a desregulació total” del sector del taxi, que, a parer de la companyia, “actua com una barrera per a la incorporació de noves alternatives de mobilitat, tant per als consumidors com per a l’economia”.

Finalment, la companyia assegura que “continuarà complint” amb la legislació espanyola i sospesa si presenta una apel·lació a un procediment “sobtat i inusual”.

El titular del Jutjat Mercantil número 2 de Madrid ha ordenat el cessament cautelar a tot l’Estat de les activitats d’Uber en considerar que els conductors no tenen cap autorització administrativa per fer aquesta tasca i incorren en un cas de competència deslleial amb el sector del taxi i el transport de persones.