Uber suspèn temporalment la seva activitat a l’estat espanyol

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’aplicació Uber, que fa de mitjancer entre particulars per tal que comparteixin trajectes en vehicle, ha anunciat en un comunicat que tanca temporalment la seva activitat a l’estat espanyol després de rebre la sentència formal del Jutjat Mercantil 2 de Madrid. Segons informen, han suspès uberPOP “en respecte a la llei” i “mentre apel·lem a la sentència judicial i avaluem noves opcions per donar als espanyols accés a viatges segurs i còmodes”. El 9 de desembre el jutjat madrileny ordenava a instància de l’Associació Madrilenya del Taxi el cessament cautelar a tot l’Estat de les activitats de l’empresa en considerar que els conductors no tenien cap autorització administrativa per fer aquesta tasca.

Durant la suspensió temporal d’uberPOP, l’aplicació ha informat a través d’un comunicat que “col·laborarem també amb els polítics espanyols per desenvolupar el nou i necessari marc regulador per crear un espai just per a Uber i l’economia col·laborativa”. Els responsables de l’aplicació recorden que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) “ha deixat clar que les restriccions de transport actuals són contràries a la competència i restringeixen l’entrada de nous agents al mercat, perjudicant així els consumidors”.

L’aplicació acusa l’actual regulació de protegir els taxistes i “restringir les oportunitats econòmiques dels conductors”. A més, també creuen que “limita les opcions dels consumidors i bloqueja la innovació”. L’empresa també ha anunciat que treballaran “incansablement” per “desenvolupar un nou marc regulador a Espanya que aculli la innovació i el progrés, com ja han fet molts altres mercats en els darrers mesos”. D’altra banda, han llançat una campanya a twitter per mostrar el suport a l’aplicació.