Última setmana de Sismògraf: Baro d’evel a Olot i Lara Brown al Mas nyamnyam

Comparteix-ho amb els teus amics:

El dijous 29 i el divendres 30 d’abril es podrà veure al Teatre Principal d’Olot Là de Baro d’evel, una de les companyies de circ contemporani més importants del panorama actual

El diumenge 2 de maig, el Sismògraf clourà l’edició d’enguany amb l’última parada dels Nodes Creatius de l’Ona Expansiva: Puede que haya maneras de acercarnos de Lara Brown es podrà veure al Mas nyamnyam (Mieres) dins del programa Si no vols pols no vinguis a l’era

El Sismògraf 2021, que va donar el tret de sortida a la seva 13a edició el passat dijous 8 d’abril, encara la seva última setmana de festival amb la celebració de 2 espectacles (4 funcions en total): Là de Baro d’evel al Teatre principal d’Olot i Puede que haya maneras de acercarnos al Mas nyamnyam (Mieres).

A continuació, el que es podrà veure del 29 d’abril al 2 de maig:

‘Là’, de BARO D’EVEL

Là és la primera part del díptic escènic Là, sur la falaise creat per Baro d’evel, una de les grans companyies de circ contemporani del panorama actual.

Què queda un cop ho eliminem tot? Hi queda el blanc, sens dubte. I allò que encara ens caldrà fer miques per arribar al denominador comú més petit. Allò que, de manera obstinada, ens parla de Là, des de Là, una i altra vegada. Peti qui peti. Se’n salvi qui se’n salvi. Per l’encant, pel viatge, però també per l’alegria.

Al començament hi trobaríem el gest reduït a l’essencial: dos cossos, dos gèneres, dos colors, dues dimensions, dos reialmes, una mateixa solitud, el mateix desig tenaç que això continuï i torni a començar. Les mateixes ganes immenses de deixar que l’altre ens transformi, ens mogui. Com si no existís res més que aquest sentir-se consternat o travessat. Hi trobaríem dos humans i un corb blanc i negre que s’empenyen els uns als altres cap a una mena de ballet sensible i poètic on cada cos deixa el seu rastre, on cada història queda escrita.

La peça es podrà veure dijous 29 d’abril i divendres 30 d’abril a les 19.30h al Teatre Principal d’Olot.

‘Puede que haya maneras de acercarnos’, de LARA BROWN

Puede que haya maneras de acercarnos és un dispositiu ideat per generar trobades vaporoses, per fer mapes de llocs amb noms de persones. Lara Brown viu en un poblet envoltat de natura i es va dedicar a enviar invitacions on proposava un intercanvi:

“M’envies el títol d’una cançó. Escullo un lloc que em sembli bé i ballo la teva cançó. A través del meu moviment, tu t’acostes al camp. A través de la teva cançó, jo també estic amb tu. Acabo i faig una foto del lloc. Te l’envio amb el teu nom i les coordenades. A la foto només veuràs el lloc. Tan sols la petja del que hi va passar. La devolució que et faig.”

Puede que haya maneras de acercarnos és la memòria de totes aquestes trobades, dels balls i les seves empremtes.

La peça es podrà veure diumenge 2 de maig a les 12h i a les 18h al Mas nyamnyam a Mieres.

  • Proposta vinculada als Nodes Creatius de l’Ona Expansiva. Ho organitza: Node nyamnyam dins del programa Si no vols pols no vinguis a l’era
  • Proposta en col·laboració amb La Caldera – Centre de creació de dansa

VÍDEO: Resum del passat cap de setmana del Sismògraf

Comparteix-ho amb els teus amics: