Un campus de robòtica a Ripoll fomentarà la dimensió científico-tecnòlogica dels joves

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Tech Summer Campus és una iniciativa de L’Escola Vedruna i la Fundació Eduard Soler (FES) en col·laboració amb l’Ajuntament de Ripoll, l’ associació “Fem Talent” i la Universitat de Vic (UVic), que tindrà lloc a Ripoll a primers de juliol amb la finalitat de despertar la vocació científico-tecnològica als joves.

201404021121001

Les activitats que es tindran lloc en aquest campus acostaran la tecnologia als nens d’una forma amena, amb la robòtica com a eix, però amb un paper important també de les actituds, l’esport, els hàbits alimentaris i l’anglès.

Aquestes activitats estan adreçades a alumnes de cicle mitjà i superior de primària i a estudiants d’ESO del municipi, la comarca i de la resta de Catalunya.

L’activitat al Tech Summer

Les activitats començaran amb el treball de robòtica a la Fundació Eduard Soler. Durant el matí els alumnes realitzen en grups de 4 a 8 components un repte tecnològic, amb la guia de monitors especialitats de la FES i la UVic. Abans de dinar hi ha una breu activitat esportiva que ajuda a relaxar-se i a refrescar les idees.

Es dins a l’escola Vedruna, i després d’una breu parada per fer la migdiada, a la mateixa escola es fa tot el treball de difusió i comunicació dels reptes aconseguits durant el matí. Els alumnes aprendran a participar i compartir experiències a la xarxa amb sentit crític i seguretat, de la mà de monitors del centre.

Cada vespre els nens i nenes es preparant el seu sopar per tal de fomentar uns hàbits saludables. El food-lab serà l’espai d’elaboració de menús variats, divertits i saludables, a les instal·lacions de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, amb la guia dels seus monitors.

I abans d’anar a dormir una activitat a l’aire lliure ajudarà a enfortir els llaços d’amistat del grup. La llengua vehicular de la jornada serà l’anglès.

El Campus serà obert a nens i joves de tota Catalunya, amb estada a la residència municipal d’estudiants del Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll.

Més informació i inscripcions a la pàgina web www.techsummer.cat