Un centenar de persones es varen concentrar a Olot per denunciar la situació que pateixen les persones refugiades

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un centenar de persones es varen concentrar a Olot per denunciar la situació que pateixen les persones refugiades

La Xarxa Autònoma d’Acollida de Joves, Sàgoe Olot, La Forja Arran i UCFR convocaven una concentració a Olot la tarda de dissabte al Firal d’Olot en el Dia Internacional de les Persones refugiades, per denunciar la situació que pateixen totes aquelles persones que s’han vist obligades a marxar de casa seva i a qui Europa, a través de les seves polítiques migratòries estan denegant el seu dret a la protecció internacional al no establir vies legals i segures per accedir a Europa, permeten unes trajectòries plenes de perills i milers de morts en el Mediterrani, on només en aquest mig any ja han mort més de 1000 vides humanes.

Al mateix temps es denunciava en quines condiciones vivim aquí, a Catalunya, no només les persones refugiades, sinó moltes de les persones d’origen migrant, els joves que migren sols, o les persones racialitzades que vivim a Catalunya.

Segons les entitats convocants, la pandèmia de la COVID-19 ha mostrat no només que hi ha persones de primera i de segona, sinó que moltes són tractades com si no ho fossin. El cas de George Floyd, assassinat fa unes setmanes en mans de policies als Estats Units, no és ni un cas aïllat ni quelcom que només passi als EUA. Aquí a casa nostra només en les dues últimes setmanes s’han produït 2 agressions policials racistes a Banyoles, hem vist com a Premià de Mar els veïns s’han pres la justícia per la seva mà i han atacat un pis on residien joves que migren sols; el cas d’en Wubi, un noi que va ser atacat pels mossos d’esquadra i el cas de Daniel, assassinat pel simple fet de ser gitano.

Aquesta pandèmia ha posat de manifest com de vulnerables podem ser quan les lleis estan fetes dins i des d’un sistema fonamentalment patriarcal i racista, que no posa la vida de les persones al centre.

Per tot això pensem que hem de seguir lluitant per no tornar a l’antiga normalitat i treballar conjuntament per una societat igualitària, antiracista i feminista, que posi la cura de les persones al centre de totes les polítiques.

Per això es demana:

  1. La regularització extraordinària amb caràcter permanent per a totes les persones en situació administrativa irregular en tot l’Estat.
  2. Resolució favorable de les autoritzacions de residència i feina presentats a les oficines d’Estrangeria pendents de resolució o en vía de recursos administratius, independentment dels períodes mínims cotitzats i sense necessitat de presentar un contracte de feina en vigor
  3. Consideració prioritària del dret de la vida familiar i residència de menors.
  4. Alliberació immediata de totes les persones internades en els CIE’s
  5. Fi de les devolucions en calent a les persones que arriben a Ceuta i Melilla.
  6. Fi de la pràctica de detenció basada en la identificació per perfil ètnic racial, per part de les forces de seguretat pública.
  7. La derogació de la llei d’estrangeria.

S’ha d’acabar amb el racisme institucional i estructural que ens classifica com a ciutadà, immigrant legal o il·legal, persona o no persona.

Aquesta concentració és possible gràcies a: la Xarxa Autònoma d’Acollida de Joves, Sàgoe Olot, La Forja Arran i UCFR.

Imagen

Imagen

Imagen

Imagen

Fotos: @UnitatvsRacisme